Web Analytics
Vlada Srbije usvojila više izmena uredbi iz oblasti poljoprivrede - BetaRS

Vlada Srbije usvojila više izmena uredbi iz oblasti poljoprivrede

Ekonomija | Izvor: Beta | 12.09.2023 | access_time 13:35
Vlada Srbije usvojila više izmena uredbi iz oblasti poljoprivrede
Vlada Srbije usvojila je danas više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede, koje su usklađene sa Rebalansom budžeta za 2023. godinu, čime će se omogućiti nastavak isplate davanja po hektaru, premija za mleko i podsticaja za kvalitetna priplodna grla, odnosno sredstava po svim javnim pozivima koji su raspisani tokom ove godine, kao i mere podrške konditorima.

Obezbeđeno je i 1,6 milijardi dinara za sanaciju rečnih vodotokova nakon poplava, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Kako je precizirano, Vlade Srbije usvojila je izmenjene uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. godini, o finansijskom davanju poljoprivrednim gazdinstvima za poljoprivrednu proizvodnju biljnih kultura u 2023. godini, o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima konditorskih proizvoda za otkup mleka u prahu.

Usvojene su i izmenjena uredba o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godin i uredba o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Kako je istaknuto, budžet Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ovu godinu nakon rebalansa uvećan je za iznos od 34,7 milijardi dinara i iznosi 114,4 milijarde dinara.

Iznos ukupnih subvencija u poljoprivredi sa svim izvorima finansiranja je 100,9 milijardi dinara.

Teme