Web Analytics
Stefanović (SSP): Predsednik Srbije je glavni generator antievropske kampanje - BetaRS

Stefanović (SSP): Predsednik Srbije je glavni generator antievropske kampanje

Politika | Izvor: Beta | 12.09.2023 | access_time 16:50
Stefanović (SSP): Predsednik Srbije je glavni generator antievropske kampanje
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da je "glavni generator antievropske kampanje" u Srbiji njen predsednik Aleksandar Vučić.

On je u saopštenju naveo da su građani Srbije "devedesetih (godina prošlog veka) već plaćali cenu Vučićeve pogrešne politike", prenela je SSP.

Građani "treba da znaju da je glas za ovaj režim, glas za vraćanje viza, ekonomsku izolaciju i propast Srbije", kazao je Stefanović.

Oceni je da ovonedeljna "Vučićeva izjava da je članstvo Srbije u EU do 2030. samo lepa želja, u direktnoj suprotnosti sa interesima Srbije, raspoloženjem građana EU i najavama zvaničnika iz Brisela".

Ta izjava "dokazuje da je upravo Vučić glavni generator antievropske kampanje" što se nije promenilo od vremena kada je bio funkcioner Srpske radiklane stranke Vojsilava Šešelja, dodao je on.

Po rečima Stefanovića, nekada su razlozi za ovakve Vučićeve stavove bili politički, "a danas su praktični" jer Vučić "zna da članstvo u EU znači prestanak proganjanja neistomišljenika, a borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, izbore bez kupovinu glasova i ucenjivanja glasača i medije oslobođene kontrole".

Ocenio je da "u takvoj Srbiji Vučić i njegova ekipa ne bi mogli da vladaju, bogate se i bahate", te da je "svakom dobronamernom čoveku jasno da jedino Vučićev režim ne želi Srbiju u EU".

Ukazao je da "zbog njihovog ostanka na vlasti Srbija na godišnjem nivou ostaje bez milijardu evra koliko dobiju Bugarska ili Hrvatska", i da građani Srbije zaslužuju da žive kao svi Evropljani.

"Zato je SSP usvojila Deklaraciju 'Srbija u EU 2030' koja tačno predviđa šta treba da uradimo kako bismo postali članica EU do 2030", kazao je on.

Stefanović je naveo da su "završene sve reforme teške za građane", te su"ostale su one koje su neprihvatljve za režim jer znače njegov kraj".

"Samo zato je usklađenosti naše politike sa EU samo 51 procenat zbog čega rizikujemo da opet budemo izolovani od kontinetna kome pripadamo", upozorio je Stefanović.

Teme