Web Analytics
Otvorena treća fabrika za proizvodnju rashladnih uređaja korporacije Hisense u Valjevu - BetaRS

Otvorena treća fabrika za proizvodnju rashladnih uređaja korporacije Hisense u Valjevu

Ekonomija | 13.09.2023 | access_time 14:35
Otvorena treća fabrika za proizvodnju rashladnih uređaja korporacije Hisense u Valjevu
Foto: Pedja Vuckovic
Korporacija "Hisense Europe" otvorila je danas u Valjevu treću fabriku za proizvodnju rashladnih uređaja  gde će se godišnje proizvoditi 750.000 kombinovanih, dvokrilnih rashladnih uređaja, brendova Hisense, Gorenje i Asko.

Otvaranju su prisustvovali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i izvršni direktor grupe "Hisense Europe" Hanson Han, navedeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto, proizvodi iz treće fabrike u Valjevu namenjeni su pre svega izvozu na evropsko tržište, a ukupna proizvodnja u sva tri pogona Gorenja Valjevo do 2025. godine iznositi će 1,7 miliona aparata godišnje.

U novoj fabrici će u naredne tri godine biti 1.000 zaposlenih, a izgrađena je pored postojeće fabrike na površini od 45.000 metara kvadratnih.

Kako je precizirano, reč je o proizvodnoj hali od 30.000 metara kvadratnih, magacinima i kantini za zaposlene koja ima kapacitet za pripremo 3.000 obroka dnevno.

Direktor grupe "Hisense Europe" Hanson Han izjavio da nova fabrika predstavlja veliku investiciju i svedoči o  posvećenosti kompanije radu u Srbiji.

"Pored naših poslovnih poduhvata, verujemo u uzvraćanje zajednici koja nas je prigrlila i učinila da se osećamo kao kod kuće", kazao je on i zahvalio na podršci Vladi Srbije.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da otvaranja ove fabrike predstavlja važan dan za Valjevo, ali i Srbiju.

"Hisense grupa će u Srbiji u narednom periodu zapošljavati skoro 3.000 radnika i to je zaista značajno", rekla je ona i zahvalila "Hisense grupi" što na ovaj način ukazala poverenje Srbiji, ali pre svega radnicima - njihovom znanju, vrednoći i disciplini.

"Hisense" je miltinacionalna korporacija koja proizvodi potrošačku elektroniku i kućne aparate sa 100.000 zaposlenih širom sveta, a njen deo je i "Gorenje".

"Gorenje" posluje u Valjevu 17 godina i obezbeđuje više od 1.750 radnih mesta stanovnicima Valjeva i Kolubarskog okruga.

Teme