Web Analytics
Samit Pojas i put 2023 otvoren u Hongkongu - BetaRS

Samit Pojas i put 2023 otvoren u Hongkongu

Svet | Izvor: Beta | 14.09.2023 | access_time 09:30
Samit Pojas i put 2023 otvoren u Hongkongu
Samit "Pojas i put 2023", koji okuplja skoro 6.000 vladinih zvaničnika, poslovnih lidera, preduzetnika i predstavnika firmi u razvoju iz skoro 70 zemalja i regiona, otvoren je u Hongkongu, javila je Kineska medijska grupa (CMG).

U aktivnostima samita, koji su zajedno organizovali Vlada Specijalnog administrativnog regiona Hongkonga (HKSAR) i Savet za trgovinski razvoj Hongkonga, učestvuje više od 100 inostranih i kineskih delegacija.

Hongkong je oduvek bio zagovornik, saradnik i korisnik Inicijative "Pojas i put" (BRI), rekao je glavni izvršni direktor HKSAR-a Džon Li na svečanom otvaranju samita u sredu.

"Hongkong treba da proširi saradnju sa partnerima BRI na širokom spektru oblasti, kao što su trgovina i investicije, inovativna tehnologija i razvoj infrastrukture, kako bi se postigao zajednički prosperitet", rekao je Li.

Od svog osnivanja 2016. godine, Samit Pojas i put postao je najveća i najznačajnija poslovna investiciona platforma za preduzeća iz matičnog dela Kine, Hong Konga i inostranstva.

Ove godine obeležava se desetogodišnjica BRI. Pored konsolidacije tržišta kao što je Asocijacija zemalja jugoistočne Azije, na Forumu je održana nova sednica posvećena razvoju bliskoistočnog tržišta.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika