Web Analytics
Niko nije zainteresovan za probleme Subotičana koji zbog radova nemaju izlaz prema gradu - BetaRS

Niko nije zainteresovan za probleme Subotičana koji zbog radova nemaju izlaz prema gradu

Vojvodina | 15.09.2023 | access_time 13:00
Niko nije zainteresovan za probleme Subotičana koji zbog radova nemaju izlaz prema gradu
Foto: Beta/Printscreen

U Kosovskoj ulici u Subotici se mesecima odvijaju radovi na izgradnji brze pruge Beograd-Subotica-državna granica zbog čega je 50 stanovnika ove ulice gotovo odsečeno od grada.

Žive u pesku i prašini, i nemaju izlaz prema gradu zbog čega su svi meštani koji ovde žive potpisali peticiju i uputili je lokalnoj samoupravi.

"Uvidom u javno dostupne podatke Republičkog geodetskog zavoda utvrdjeno je da je navedeni deo Kosovske ulice u svojini Srbije, a pravo korišćenja ima Infrastruktura železnice Srbije", naveli su u odgovoru Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Grada Subotice za Magločistač.

Stanovnik Kosovske ulice, Viktor Ostrogonac, rekao je da im je blokiran prolaz zbog radova na izgradnji brze pruge i da zbog toga moraju prelaziti kilometre da bi došli do centra grada.

Peticiju građana su, kako je naveo, predali zameniku gradonačelnika Subotice Imretu Kernu, a u pisanoj formi su dobili odgovor da će "dok traju radovi pešaci imati slobodan prolaz, ali će servisni put biti izgrađen tek po završetku izgradnje pruge i postavljanja zaštitne ograde".

"Dakle, ne zna se kada. A kada naprave nasip, mi ovde sa kolima više uopšte nećemo moći prolaziti", upozorio je Ostrogonac.

Kako je rekao, do sada su se obraćali svima: izvodjačima radova, nadležnom ministarstvu, Infrastrukturi železnice Srbije, gradonačelniku i zameniku gradonačelnika Subotice, predsedniku Skupštine grada, Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, i pojedinim lokalnim medijima, za koje tvrdi da su cenzurisali njihove izjave, te da su pojedini objavljeni prilozi kasnije uklonjeni sa interneta.

Magločistač se obratio sa pitanjima Infrastrukturi železnice Srbije, ali odgovore nisu dobili.

Rok za završetak izgradnje brze pruge predvidjen je do kraja 2024. godine.

Teme