Web Analytics
Američki biciklista Kus na korak od pobede na Vuelti - BetaRS

Američki biciklista Kus na korak od pobede na Vuelti

Ostalo | Izvor: Beta | 16.09.2023 | access_time 19:05
Američki biciklista Kus na korak od pobede na Vuelti
Američki biciklista Sep Kus na korak je od pobede na Vuelti, pošto je posle današnje pretposlednje etape zadržao prednost od 17 sekundi u odnosu na timskog kolegu iz ekipe Jumbo-Visma Danca Jonasa Vingegora.

Kus će nositi crvenu majicu vodećeg u poslednjoj etapi Vuelte u nedelju, u kojoj običaji nalažu da rivali za titulu poštuju prednost vodećeg u uglavnom ceremonijalnom dolasku u Madrid.

U današnjoj 20. pretposlednjoj etapi, od Manzanaresa El Reala do Gvadarame, dužine 208 kilometara, pobedio je Holanđanin Vaut Puls rezultatom četiri sata, 59 minuta i 29 sekundi.

On je poslednjih 500 metara u sprintu pobedio Belgijanca Remka Evenepula, a istim rezultatom kroz cilj su prošli i Španac Pelajo Sančes i Belgijanac Lenert Van Etvelt.

Kus je kroz cilj prošao zajedno sa timskim kolegama Vingegorom i Primožom Rogličem iz Slovenije, sa 10 minuta i 37 sekundi zaostatka za pobednikom. 

U ukupnom plasmanu Kus ima 17 sekundi prednosti u odnosu na Vingegora, a minut i osam sekundi u odnosu na trećeplasiranog Rogliča.

Poslednja 21. etapa, dužine 101,5 kilometara, vozi se u nedelju po Madridu.

Ekipa Jumbo Visma ove godine dominira biciklizmom, nakon što je Roglič pobedio na Điro d'Italija, a Vingegor na Tur d'Fransu.

Teme