Web Analytics
Kina će sarađivati sa članovima G77 na otvaranju novog poglavlja u saradnji - BetaRS

Kina će sarađivati sa članovima G77 na otvaranju novog poglavlja u saradnji

Svet | Izvor: Beta | 19.09.2023 | access_time 11:35
Kina će sarađivati sa članovima G77 na otvaranju novog poglavlja u saradnji
Čllan Stalnog odbora Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) Li Si rekao je da je Kina spremna da sarađuje sa članovima grupe 77 (G77) kako bi otvorila novo poglavlje u saradnji.

Li je to rekao tokom učešća na samitu Grupe 77 plus Kina, 15. septembra  u Havani na Kubi kao specijalni predstavnik predsednika Kine Si Đinpinga, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Li je takođe izrazio spremnost Kine da sarađuje sa članovima G77 na stvaranju globalne zajednice južnih zemalja sa zajedničkom budućnošću i ulasku u novu eru opšteg razvoja.

"Međutim, jednostranost i hegemonizam istovremeno postaju neobuzdani, neke zemlje pribegavaju praksi kao što su jednostrane sankcije, razdvajanje i kršenje proizvodnih lanaca i lanaca snabdevanja, što ozbiljno podriva zakonska prava i interese zemalja u razvoju i naš prostor za razvoj", rekao je Li.

Li je rekao da će Kina nastaviti da održava bliske veze i saradnju sa članovima G77 u cilju optimizacije raspodele resursa na razvojne ciljeve, produbljivanja saradnje Jug-Jug, obezbeđivanja efikasne upotrebe Inicijative Pojas i put, Globalne razvojne inicijative i drugih inicijativa, zatvaranja razvojnog jaza i rešavanja problema tokom procesa razvoja.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Automoto

Hronika