Web Analytics
Kina završila jednonedeljnu kampanju sajber-bezbednosti u vojnim kasarnama - BetaRS

Kina završila jednonedeljnu kampanju sajber-bezbednosti u vojnim kasarnama

Svet | 20.09.2023 | access_time 10:15
Kina završila jednonedeljnu kampanju sajber-bezbednosti u vojnim kasarnama
Foto: Xinhua

Kina je završila jednonedeljnu kampanju za promovisanje svesti o sajber bezbednosti u vojnim kasarnama.

Kampanja je završena 17. septembra, a bila je fokusirana na teme promovisanja civilizovane upotrebe interneta, obezbeđivanja sajber bezbednosti u skladu sa zakonom i negovanja čistog onlajn okruženja za vojsku.

Vojne jedinice organizovale su različite onlajn i oflajn aktivnosti tokom cele nedelje, uključujući forume o sveobuhvatnom upravljanju sajber bezbednošću, stručna predavanja, kvizove, specijalizovanu obuku o poverljivosti mreže, kampanje podizanja pravne svesti na lokalnom nivou i onlajn sesije sa pitanjima i odgovorima.

Različite aktivnosti dobile su široku pohvalu od pripadnika službe, koji su rekli da veruju da je njihovo učešće u aktivnostima podizanja svesti o sajber bezbednosti ojačalo njihov osećaj dužnosti kada je u pitanju zaštita sajber bezbednosti u vojnim kasarnama.

"Ovaj događaj je produbio naše razumevanje složene i izazovne prirode sajber bezbednosti", rekao je Vang Airui, pripadnik vazduhoplovstva iz Centralne komande. "Ostaću na oprezu, negovati zdrave internet navike i stalno unapređivati svoje veštine sajber odbrane", dodao je.

Zvaničnici Centralne vojne komisije izrazili su opredeljenje za konsolidaciju dostignuća kampanje uspostavljanjem redovnog mehanizma za unapređenje svesti o sajber bezbednosti, kao i aktivnom promovisanju sajber bezbednosti na osnovnom nivou, u okviru vojnih institucija, u udžbenicima i učionicama.

Njihovi napori će uključivati besprekornu koordinaciju relevantnih jedinica i vlasti, sa ciljem stvaranja "gvozdenog štita" za sajber bezbednost u kasarnama kineske vojske.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Tenis

Hronika