Web Analytics
Stefanović (SSP): Vanredni izbori do kraja godine su od suštinskog značaja za opstanak Srbije - BetaRS

Stefanović (SSP): Vanredni izbori do kraja godine su od suštinskog značaja za opstanak Srbije

Politika | 20.09.2023 | access_time 11:30
Stefanović (SSP): Vanredni izbori do kraja godine su od suštinskog značaja za opstanak Srbije
Foto: Beta/AMIR HAMZAGIC

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović je ocenio danas da je održavanja vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora pre kraja godine od suštinskog značaja za opstanak Srbije kao države.

On je za televiziju N1 ocenio i da vlast ništa nije uradila po pitanju nasilja koje, kako je ocenio, davi društvo, prenela je SSP.

"Vlast se smeje u lice građanima Srbije, jer su građani izašli na proteste zbog ubijene dece. Vlast je rekla na to, baš nas briga, sistem nije zakazao", rekao je Stefanović.

Dodao je da je vlast odbila sve predloge i to, kako je kazao, o bezbednosti u školama, o povećanju plata nastavnika, odeljenjima od 20 učenika, kamerama i panik tasterima.

"Sada, pošto ste odbili ono što je stotine hiljada ljudi (na protestima) tražilo moramo ići na izbore, da Vas smenimo da bismo ispunili ono što građani traže", kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, bolje da izbori budu u decembru, nego za Vučićev rođendan (4. marta 2024), da se mnogo ne stresira kada izgubi.

"Sutra će građani biti obavešteni ne samo o daljim koracima, već i o detaljima koji omogućavaju da izbori budu pre svega s ispunjenim izbornim uslovima, a drugo da postignemo što viši stepen zajedništva i koordinacije”, kazao je Stefanović.

Ocenio je vlast "ponovo hoće" da Srbiju gurne u devedesete godine prošlog veka, dok, kako je ocenio, većina gradjana Srbije želi da živi u normalnoj državi.

"Većina građana Srbije želi da vidi Srbiju koja je pre svega normalna, oslobođenja nasilja i korpucije, koja ne živi u novoradiklaskom avanturizmu, million nas je manje slovom i brojem od kad je SNS na vlasti, a roditelji se plaše u kakve škole šalju decu", kazao je on.

Teme