Web Analytics
Milivojević: Četiri godine od slučaja uzbunjivača Obradovića, još uvek se vodi montirana istraga - BetaRS

Milivojević: Četiri godine od slučaja uzbunjivača Obradovića, još uvek se vodi montirana istraga

Politika | 20.09.2023 | access_time 12:05
Milivojević: Četiri godine od slučaja uzbunjivača Obradovića, još uvek se vodi montirana istraga
Foto: Milos Miskov
Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević saopštio je danas da se navršilo četiri godine od kada je Aleksandar Obradović, zaposleni u fabrici namenske industrije "Krušik" u Valjevu ukazao na mahinacije sa prodajom oružja u toj fabrici, i dodao da se protiv njega još uvek vodi "montirana" istraga.

"Prošlo je četiri godine kako je Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz Valjeva, kidnapovan sa svog radnog mesta u fabrici Krušik od strane pripadnika bezbednosnih službi zato što je razotkrio teške mahinacije u ovoj fabrici u vezi sa ilegalnom trgovinom oružjem", naveo je Milivojević u saopštenju.

Podsetio je da je Obradović tada sproveden u Centralni zatvor (u Beogradu) i da je protiv njega pokrenuta istraga "bez ikakvog pravnog osnova".

"Ipak pod ogromnim pritiskom javnosti iz Centralnog zatvora prebačen je prvo u kućni pritvor, da bi i ova mera bila ukinuta. Protiv Aleksandra Obradovića i dalje se vodi neka očigledno montirana i od strane režima Aleksandra Vučića dirigovana istraga", dodao je on.

Milivojević je ocenio da je Obradović, umesto da bude odlikovan za ono što je uradio u borbi protiv kriminala i korupcije, "kao žrtva tog progona u nemogućnosti da radi na svom radnom mestu čime mu je ugrožena egzistencija".

Uz Obradovića je poslanik DS istakao i primere inspektorke iz Valjeva Katarine Petrović i inspektora Četvrtog odeljenja beogradske policije Slobodana Milenkovića, Dušana Mitića i Milana Isakova, koji su otkrili "Jovanjicu".

"Srbija svakoga dana pokazuje da svoje heroje neće ostaviti usamljene u borbi protiv mafijaškog režima. Samo ljudi kojima su lično dostojanstvo, dostojanstvo profesije i moralni zakon bedem koji ne napuštaju ni pred najvećim iskušenjima i pritiscima Vučićevog mafijaškog režima, dokaz su da je Srbija bez vladavine mafije moguć i ostvariv cilj", naveo je Milivojević.

Teme