Web Analytics
Đorđević: Pošta Srbije treću godinu zaredom posluje u plusu, bez dugovanja bilo kome - BetaRS

Đorđević: Pošta Srbije treću godinu zaredom posluje u plusu, bez dugovanja bilo kome

Ekonomija | Izvor: Beta | 20.09.2023 | access_time 17:40
Đorđević: Pošta Srbije treću godinu zaredom posluje u plusu, bez dugovanja bilo kome
Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da je to preduzeće za prvih osam meseci ove godine ostvarilo neto prihod od 20,8 miliona evra, a da je poslovni dobitak 16 miliona evra.

On je dodao da Pošta već treću godinu zaredom posluje u plusu i da nikome ne duguje ni jedan dinar.

"Mešajući pojmove investicije, operativni troškovi i tekuće održavanje, pojedine političke partije i mediji, kao i njihovi dokazani kvazianalitičari pokazuju svo svoje neznanje, iznoseći netačne i krajnje tendenciozne i neprofesionalne podatke o najvećoj srpskoj firmi, koja se na tržištu bori za prihod, možda i namerno, upravo da bi i neki od konkurenata, čiji su, gle, i oni vlasnici, imali korist", naveo je Đorđević u saopštenju.

On se oglasio povodom današnje objave novosadskog odbora Stranke slobode i pravde koja je ocenila da je Pošta Srbije na neracionalne investicije, koje se odnose na održavanje higijene, nabavku mobilnih telefona, paketomata i elektrovozila, potrošila 27 miliona evra.

Po rečima Đorđevića, nabavkom novih 800 paketomata i 95 električnih vozila bi Pošta postala neprikosnoveni lider na tržištu Srbije.

On je dodao da oni koji napadaju Poštu prećutkuju činjenicu da to preduzeće svake dve godine, kao i do sada, raspisuje tender za čišćenje i obezbeđenje, i prikrivaju činjenicu da je to nabavka usluga za dve godine i da se odnosi na 1.534 objekta ukupne površine oko 225.100 kvadratnih metara.

"Nabavke sadržane u Programu poslovanja svake godine odobrava Vlada Srbije, i takođe su u Planu javnih nabavki. Pošta Srbije je od mog dolaska na čelo preduzeća donela odluku da nabavke veće od osam miliona dinara pre objavljivanja moraju dobiti saglasnost Nadzornog odbora, gledajući obavezno njenu svrsishodnost i opravdanost, pojedinačno svake od tih nabavki", istakao je Đorđević.

On je naglasio da je već treću godinu zaredom prihod Pošte Srbije pozitivan te da je ove godine najbolji, od kada je on na čelu preduzeća.

"Pošta Srbije danas ne duguje ništa, nema kredite, a u bankama zajedno sa svojim zavisnim preduzećima ima 43 miliona evra i 17 miliona dolara, koji služe kao osiguranje za tekuću likvidnost", rekao je Đorđević.

Dodao je da na današnji dan dug prema ovom preduzeću iznosi više od 30 miliona evra.

"Plate isplaćujemo redovno, i nikome od dobavljača ne dugujemo ni dinara. U narednom periodu planiramo da nastavimo da budemo društveno-odgovorna kompanija, da brinemo o radnicima, da im povećavamo plate, nastavimo sa njihovim osiguranjem 24 sata sedam dana u sedmici, i da im omogućimo kompletni zdravstveni pregled jednom godišnje", naveo je Đorđević. 

Najavio je da će, treću godinu zaredom, pored povećanja plata Pošta svojim radnicima isplatiti 13. platu, a državi Srbiji 15 miliona evra na ime dobiti.

"Toliko o lažima nekih političkih partija i njihovih medija koji svojim neistinama žele da što gore bude drugima, a bolje njima. Oni ovakvim saopštenjima ustvari pokazuju svoju lažnu stranu", rekao je Đorđević.

Teme