Web Analytics
Šabić: Velike šanse za pobedu opozicije na izborima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu - BetaRS

Šabić: Velike šanse za pobedu opozicije na izborima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu

Politika | 21.09.2023 | access_time 09:10
Šabić: Velike šanse za pobedu opozicije na izborima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu
Foto: Beta/Printscren/YouTube

Advokat Rodoljub Šabić ocenio je danas da su šanse opozicije za pobedu na izborima u Beogradu realne, kao i da opozicija ima velike šanse i u Nišu i u Novom Sadu, "što zbog svog rejting, što zbog očiglednih problema koje Srpska napredna stranka (SNS) ima u unutrašnjosti".

Šabić je za list Nova komentarišući beogradske izbore kazao da nije realno očekivati ono što je glavni zahtev opozicije, a to je da prvo budu održani vanredni beogradski izbori.

"SNS dobro zna da bi u Beogradu izvesno doživeli poraz i mislim da je isključeno da bi to dozvolili. Poraz u glavnom gradu sam po sebi znači mnogo, a u predvečerje parlamentarnih izbora imao bi za dodatni efekat lošiji rezultat SNS i na tim izborima", istakao je Šabić.

Kako je naveo, kada je reč o parlamentarnim izborima, misli da i istaživanja pokazuju da uz raspoložive resurse, dosadašnje saveznike, "ali i sa nekim pritajenim", SNS ima veće šanse.

Govoreći o datumu izbora, rekao je da u ovom trenutku čak ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije odlučio kada će ih biti, kao i da sumnja da su ozbiljne najave da će ih biti u martu.

Teme