Web Analytics
Lazović (Zeleno-levi front): Sporazum 'Dogovor za pobedu' je način da se do pobede dođe - BetaRS

Lazović (Zeleno-levi front): Sporazum 'Dogovor za pobedu' je način da se do pobede dođe

Politika | 21.09.2023 | access_time 22:15
Lazović (Zeleno-levi front): Sporazum 'Dogovor za pobedu' je način da se do pobede dođe
Foto: Beta/Amir Hamzagić

Poslanik Zeleno-levog fronta u Skupštini Srbije Radomir Lazović je rekao da je danas potpisani sporazum dela opozicioni stranaka "Dogovor za pobedu" način da se dođe do pobede.

Taj sporazum su danas potpisali predstavnici proevropskih opoziconih stranaka koje tehnički organizuju gradjanske proteste "Srbija protiv nasilja".

Lazović je za Insajder kazao da je "Dogovor za pobedu" jedan od načina da se opiše na koji način ta pobeda može i da se ostvari.

"U prethodnom periodu smo imali dobru saradnju u Narodnoj skupštini, inicirale su je poslaničke grupe", kazao je on.

Po njegovim rečima, podrška, saradnja i kolegijalnost ostvareni do sada su temelj, i na osnovu tog temelja se gradi dalje.

"Ovo je osnovni sporazum koji kaže da, bez obzira koje organizacije budu na kojoj listi, one treba da rade zajedno protiv Srpske napredne stranke“, dodao je on.

Upitan kako će izgledati lista sa kojom će se izaći na izbore, Lazović je rekao da, što se tiče organizatora protesta “Srbija protiv nasilja”, postoji velika šansa da će to biti lista.

Dodao je da mu izgleda da sve ide u tom pravcu.

Na pitanje da li je važnije da se raspišu izbori, ili da se stvore kvalitetni uslovi za njih, Lazović je odgovorio da je važno i jedno i drugo.

“Na izbornim uslovima radimo sve vreme", rekao je Lazović, poslanik stranke Zeleno levi front , u koju je prerastao pokret Ne davimo Beograd.

Naglasio je da na Radio-Televiziji Srbije mora da bude adekvatna zastupljenost kritičkog mišljenja, te da, kako je kazao, "mora doći do ispunjavanja uslova kako bi izbori bili fer".

"Sada je važno da se i republički i beogradski izbori raspišu do kraja godine,kako bismo mogli da, ako vlast neće, mi ispunimo zahteve protesta Srbija protiv nasilja “, naglasio je Lazović.

Teme