Web Analytics
TSC porazom od Vest Hema debitovao na evropskoj sceni - BetaRS

TSC porazom od Vest Hema debitovao na evropskoj sceni

Fudbal | Izvor: Beta | 21.09.2023 | access_time 23:10
TSC porazom od Vest Hema debitovao na evropskoj sceni
Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole porazom su počeli takmičenje u Ligi Evropa, pošto su večeras u prvom kolu Grupe A na gostovanju izgubili od Vest Hema sa 3:1.

Ekipa Žarka Lazetića ostavila je solidan utisak na svom debiju na evropskoj sceni, a kao i Crvena zvezda i Čukarički u Ligi šampiona, odnosno Ligi konferencija, TSC imao je prednost, ali ipak nije uspeo da osvoji bodove.

Vođstvo TSC-u na gostovanju u Londonu doneo je Petar Stanić u 48. minutu kada je iskoristio nesmotrenost Andjela Ogbone, oduzeo mu loptu i istrčao sam pred Lukaša Fabijanskog i lako ga savladao.

Vest Hem je potom zaigrao znatno ofanzivnije, što je rezultiralo preokretom. Prvo je do izjednačenja engleski tim došao u 66. minutu autogolom Nemanje Petrovića koji je loše reagovao posle centarušta sa leve strane, da bi preokret kompletirao Mohamed Kudus u 70. kada je bio najviši u skoku posle kornera.

Aktuelni šampion Lige konferencija u 82. minutu postavio je konačan rezultat, pošto je Tomaš Souček na isti način kao kod drugog gola savladao Nikolu Simića.

TSC će 5. oktobra u Bačkoj Topoli dočekati Olimpijakos u drugom kolu Grupe A, dok će Vest Hem gostovati Frajburgu.

Teme