Web Analytics
Evropski put - Basta podržao 'Dogovor za pobedu', traži vanredne izbore u decembru - BetaRS

Evropski put - Basta podržao 'Dogovor za pobedu', traži vanredne izbore u decembru

Politika | 22.09.2023 | access_time 09:45
Evropski put - Basta podržao 'Dogovor za pobedu', traži vanredne izbore u decembru
Foto: Djordje Krstic/Ministarstvo privrede

Pokret Evropski put - Basta saopštio je danas da podržava "Dogovor za pobedu", oko kojeg su se saglasile opozicione parlamentarne stranke koje tehnički organizuju proteste "Srbija protiv nasilja".

Predsednik tog pokreta Rade Basta naveo je u saopštenju da su Srbiji potrebni vanredni parlamentarni izbori u decembru, kao i beogradski, jer je gradska vlast "izgubila legitimitet".

"Pokret na čijem sam čelu zalaže se promenu političke klime u zemlji, veću saradnju opozicije po svim bitnim pitanjima koja se tiču ekonomskog i političkog napretka naše zemlje i zato je potpisani dogovor u parlamentu dobar korak u postizanju preko neophodnog jedinstva opozicije", rekao je Basta.

Dodao je da će njegov pokret nastaviti i ubuduće da podržava svaki konstruktivan predlog, jer, prema njegovim rečima, "samo odgovorna, jasna i konkretna politika je put do uspeha na izborima".

Opozicione poslaničke grupe Pravac Evropa, Zeleno-levi klub, Demokratska stranka, Moramo-Zajedno i Narodni pokret Srbije - Ekološki ustanak - Novo lice Srbije potpisale su juče "Dogovor za pobedu", koji između ostalog podrazumeva saradnju, uvažavanje i nenapadanje opozicije, koordinisanje akcija i "fokusiranje na smenu kriminalnog režima i kontrolu izbora".

Teme