Web Analytics
Miloševa prva poseta „Beogradu na vodi“ - BetaRS

Miloševa prva poseta „Beogradu na vodi“

Društvo | 22.09.2023 | access_time 11:10
Miloševa prva poseta „Beogradu na vodi“
Foto: CMG

Kineski novinar i nekadašnji dopisnik iz Beograda vratio se posle sedam godina u Srbiju i prvi put posetio Beograd na vodi o čijoj se izgradnji pričalo dok je još boravio u njemu.

„Beograd na vodi je kvart glavnog grada Srbije koji nikad ranije nisam posetio.Lično sam se uverio kako je ono o čemu se pričalo pre sedam-osam godina pretovreno u stvarnost“, naveo je na početku video priloga u kojem je predstavio novoizgrađeni deo Beograda sa stambenim zgradama, šetalištima, restoranima i najvećim tržnim centrom u regionu.

Predstavljajući šta se promenilo od njegovog poslednjeg boravka u Beogradu, autor podseća da je izgradnja kompleksa Beograd na vodi  počela 28. septembra 2015. kada je postavljen kamen temeljac.

Promene koje su se desile od tada, sa jedne strane odražavju ekonomski razvoj Srbije, a sa druge strane privlače veći broj turista i podstiču potrošnju, navodi se u video prilogu Kineske medijske grupe (CMG) pod naslovom „Miloševa prva poseta Beogradu na vodi“.

U prilogu su prikazane i zgrade u izgradnji u blizini a u nekretnine ulažu, kako se navodi i ljudi iz inostranstva, uključujući Rusiju, Kinu, koji tu razvijaju svoje poslovanje.

„To odaje utisak da je Beograd inkluzivan grad koji ima veliki potencijal za razvoj“, naveo je autor dodajući da ga taj deo grada najviše podseća na njegov Peking.

„Razlika je u tome što u Pekingu pored solitera nema velike reke. Po kineskom verovanju voda donosi bogatstvo. Verujem da će Beograd, koji je moja druga kuća, ići sve dalje putem internacionalizacije“, dodao je. 


Prilog Kineske Medijske Grupe.

(CMG)

Teme