Web Analytics
U SAD ove godine već 35 masovnih ubistava, najviše u jednoj godini - BetaRS

U SAD ove godine već 35 masovnih ubistava, najviše u jednoj godini

Svet | 23.09.2023 | access_time 19:25
U SAD ove godine već 35 masovnih ubistava, najviše u jednoj godini
Foto: Beta/Screenshot/YouTube

Do sada je ove godine u SAD bilo 35 masovnih ubistava, najviše u jednoj godini.

Po zajedničkoj bazi podataka novinske agencije AP, dnevnika i RTV "USA Today" i Univerziteta Nortistern, ukupno je ove godine 171 osoba izgubila život u masovnim ubistvima.

Ta baze podataka koristi definiciju savezne policije SAD - FBI: masovnim ubistvima se smatraju namerne smrti u istom slučaju četiri osobe ili više za 24 sata, ne računajuči ubicu.

Po toj bazi podataka, od 2006. godine do sada je u SAD bilo više od 560 masovnih ubistava u kojima je poginulo 2.900 ljudi, a 2.000 je ranjeno.

Najnovije masovno ubistvo u SAD dogodilo se u prošlu nedelju u kući kod Čikaga, gde su iz nepoznatih razloga ubijeni jedan par, njihovo dvoje dece i tri psa, a policija je saopštila da je osumnjičeni za kojim se tragalo, dva dana kasnije poginuo u sudaru.

Po detaljnom popisu AP svih 35 ovogodišnjih masovnih ubistava u SAD, većina je bila u okviru porodice, među susedima i osobama koje su se poznavale, kao i na sadašnjem ili bivšem radnom mestu ubice. Motiv niza ubistava nije poznat, a ima i nerasvetljenih uprkos višemesečnoj istrazi.

Teme

Ekonomija

Region

Šta drugi čitaju

Fudbal

IT