Web Analytics
Vučić: Ubijeno troje Srba sa Kosova i Metohije, dvoje teško ranjeno - BetaRS

Vučić: Ubijeno troje Srba sa Kosova i Metohije, dvoje teško ranjeno

Kosovo | Izvor: Beta | 24.09.2023 | access_time 20:35
Vučić: Ubijeno troje Srba sa Kosova i Metohije, dvoje teško ranjeno
Foto: Beta/Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je, prema saznanjima države, u selu Banjska ubijeno troje Srba sa Kosova i Metohije, a da je dvoje teško ranjeno.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da su dvojica Srba ubijena snajperom sa velike udaljenosti, kao i da "postoji bojazan da je i četvrto lice stradalo".

Prema njegovim rečima, Srbija poseduje tonski snimak da albanska policija "nije želela da ukaže pomoć" osobi za koju je pitanje da li će preživeti.

Komentarišući to što su Srbi otišli u manastir Banjska, kazao je da je razlog za to jer su imali "dvojicu povređenih mladića kojima je bila potrebna pomoć".

"Ni na koji način crkva nije bila umešana", naglasio je Vučić.

Odbacio je navode da je korišćeno vozilo Žandarmerije, da su umešani srpska vojska ili policija, da su u sukobu učestvovali Pavle Bihali, Radomir Počuča, pripadnici Obraza, ali i da su vernici i sveštenstvo u manastiru držani kao taoci.

"Samo je bilo bitno da se ubistvo albanskog policajca svali na Beograd, da bi pokazali da imaju svako pravo da maltretiraju Srbe na Kosovu i Metohiji", rekao je on.

Vučić je naglasio i da ni na koji način ne želi da opravda ubistvo albanskog policajca.

Predsednik Srbije je optužio kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je "jedini krivac za sve što se dešava na Kosovu i Metohiji".

"Njegova je životna želja da nas uvuče u rat sa NATO i nijednu drugu želju nema. To je jedino što radi sve vreme", kazao je Vučić.

Teme