Web Analytics
Kina podstiče zapošljavanje diplomiranih studenata - BetaRS

Kina podstiče zapošljavanje diplomiranih studenata

Svet | 25.09.2023 | access_time 10:10
Kina podstiče zapošljavanje diplomiranih studenata

Jesen, čini se, postaje sezona zapošljavanja u Kini budući da se na sajmovima širom zemlje nadaju da će promovisati zapošljavanje diplomiranih studenata, saopštilo je Ministarstvo ljudskih resursa i socijalnog osiguranja.

Kako piše Sinhua, sajmovi zapošljavanja, koji će trajati do 20. novembra ove godine, biće organizovani na više lokacija. Očekuje se da će na tim događajima biti oglašeno više od 10 miliona slobodnih radnih mesta pogodnih za diplomce, saopštilo je ministarstvo.

Zapošljavanje će se, kako piše Sinhua,  fokusirati na oblasti u kojime postoji velika potražnja za radnom snagom i manjak na tržištu rada, saopštilo je ministarstvo, dodajući da će nastaviti da organizuje sajmove koji su specifični za industriju i regionalnu strategiju razvoja.

U gradovima sa koncentracijom univerziteta, velikim brojem diplomaca i značajnim izazovima u zapošljavanju, kao i u ekonomskom pojasu reke Jangce i nerazvijenim oblastima centralnih i zapadnih regiona, ministarstvo će organizovati sveobuhvatne ili specifične međuregionalne sajmove poslova. da ponudi više mogućnosti za posao lokalnim diplomcima.

Prema zvaničnim podacima, Kina će ove godine imati rekordnih 11,58 miliona diplomiranih studenata. Zemlja ima za cilj da otvori oko 12 miliona novih radnih mesta u urbanim sredinama, sa zabeleženom  stopom nezaposlenosti u gradovima od oko 5,5 odsto, navodi se u vladinom izveštaju o radu.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena