Web Analytics
Lajčak imao 'intenzivne i sadržajne konsultacije ' s izaslanicima Francuske, Nemačke, Italije i SAD - BetaRS

Lajčak imao 'intenzivne i sadržajne konsultacije ' s izaslanicima Francuske, Nemačke, Italije i SAD

Svet | 25.09.2023 | access_time 21:50
Lajčak imao 'intenzivne i sadržajne konsultacije ' s izaslanicima Francuske, Nemačke, Italije i SAD

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak rekao je danas da je imao "intenzivne i vrlo sadržajne konsultacije" sa diplomatskim savetnicima lidera Francuske, Nemačke i Italije, i američkim izaslanikom za Zapadni Balkan o narednim koracima u primeni sporazuma o normalizaciji i situaciji na severu Kosova.

Vanredan sastanak je održan danas u Briselu nakon jučerašnjeg napada na pripadnike Kosovske policije na severu Kosova u kojem je ubijen jedan policajac i u razmeni vatre najmanje tri pripadnika naoružane grupe Srba.

Sastanku su prisustvovali diplomatski savetnici francuskog predsednika i nemačkog kancelara Emanuel Bon i Jens Pletner, diplomatski savetnik premijerke Italije Frančesko Talo, kao i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

"Intenzivne i vrlo sadržajne konsultacije sa glavnim diplomatskim savetnicima Bonom, Pletnerom i Talom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Eskobarom", napisao je Lajčak na platformi X.

On je rekao da su razgovarali o "sledećim koracima u primeni sporazuma na putu normalizacije i situaciji na severu Kosova" i dodao da je "zahvalan na njihovoj punoj podršci" . On je uz poruku priložio sliku sa učesnicima sastanka.

Lajčak je ranije izjavio da će se posle novog incidenta na severu Kosova, koji je ocenio kao "užasan" i "duboko zabrinjavajući" napad, u narednim danima "fokusirati na pronalaženje puta napred".

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika