Web Analytics
Naslovne strane za utorak 26. septembar - BetaRS

Naslovne strane za utorak 26. septembar

Društvo | 26.09.2023 | access_time 08:15
Naslovne strane za utorak 26. septembar
Foto: Beta/AMIR HAMZAGIC

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 26. septembar 2023. godine najviše pišu o uzrocima i posledicama oružanog sukoba na Kosovu i nedostatku dodatnih informacija o tom događaju.

ALO - "Kurti želi još krvi" list piše o nastavku sukoba na Kosovu i Metohiji. Isplata pomoći države Srbije u toku "10.000 već dobilo pola miliona dece".

BLIC - Pod naslovom "Poslednji čin, Kurti ubrzava etničko čišćenje Srba sa Kosmeta" list piše o uzrocima i posledicama krvavog oružanog sukoba u Banjskoj. Podignuta optužnica protiv supruga Veljka Belivuka i Marka Miljkovića "Nevolji i Mesaru pare prale žene, ali i deda i tašta?"

VEČERNJE NOVOSTI - Kurti zaokružuje plan "Proglašava sever za područje terorista". Rusi zabranili izvoz "Evropi preti manjak dizela".

DANAS - Kako je proevropska opozicija reagovala na oružani sukob u manastiru Banjska i oko njega "Srbi na Kosovu taoci neodgovornih političara". O tome kako mediji sa nacionalnom frekvencijom čekaju instrukcije iz kog ugla da izveštavaju pod naslovom "Sukob u Banjskoj obavijen medijskim mrakom".

INFORMER - "Nastavlja se teror nad Srbima na KiM: Kurti hoće još krvi" o nastavku sukoba na severu Kosova.

KURIR - Pod naslovom "Izvor zla" list piše o spekulacijama i nastavku sukoba u Banjskoj.

NOVA - Posle sukoba u Banjskoj predsednik se bavio bežanjem od odgovornosti "Vučić svalio sve na Srbe sa Kosova", bez odgovora ostala pitanja odakle napadačima naoružanje, zašto su blokirali put, zbog čega Kfor nije reagovao. Okončana finansijska istraga protiv surovog klana "Žene Belivuka i Miljkovića optužene da su krvavim novcem kupovale stanove". Za šest godina skraćene liste čekanja preusmeravanjem pacijenata "Do novog kuka za četiri godine, umesto za deset".

POLITIKA - Nastavak terora albanskih ekstremista "Priština steže obruč oko celog severa KiM". Otvoren sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2023 "Vučević: Kfor ne sme da dozvoli lov na Srbe do istrebljenja". Dirigent Bojan Suđić najavio "Nejdžel Kenedi i Boris Berezovski gostuju na Bemusu".

SRPSKI TELEGRAF - Pod naslovom "Zlo" list spekuliše na koji način je došlo do oružanog sukoba na Kosovu u kojem je ubijen jedan albanski policajac i trojica Srba.

Teme