Web Analytics
Ognjen Radonjić podneo krivičnu prijavu zbog lažnih tvrdnji na Tviteru - BetaRS

Ognjen Radonjić podneo krivičnu prijavu zbog lažnih tvrdnji na Tviteru

Politika | 26.09.2023 | access_time 12:05
Ognjen Radonjić podneo krivičnu prijavu zbog lažnih tvrdnji na Tviteru
Foto: Beta/MEDIJA CENTAR BEOGRAD

Profesor Filozofskog fakulteta Ognjen Radonjić podneo je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal krivičnu prijavu protiv NN osobe zbog iznošenja lažnih tvrdnji na Tviteru da on i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović "otvoreno i kontinuirano prizivaju nasilje, stradanje i ubijanje na ulici".

Radonjić je u saopštenju, koje je preneo portal N1, naveo da je osoba, koja se na Tviteru predstavlja kao "Objektivna (Neda Perić)", 10. jula ove godine putem video klipa, na kome su on i Zelenović, iznela "lažne tvrdnje tako što je grubo izvukla iz konteksta ranije izjave date u javnom prostoru".

"Nedvojbenog sam gledišta da je, meni nepoznato lice, na taj način pokušalo da u našoj zemlji izazove paniku kod građana, tvrdeći da gospodin Zelenović i ja, iznošenjem naših stavova pozivamo na revoluciju, odnosno nasilnu promenu vlasti što apsolutno ne odgovara istini. Bez obzira na izneto, NN lice nije uspelo u svom naumu, jer su građani prozreli da je u pitanju bila namera da se gospodin Zelenović i ja diskreditujemo u javnom prostoru", naveo je Radonjić u tužbi.

Dodao je da se u spornom tvitu aludiralo na ukrajinski "Majdan", a da su on i Zelenović optuženi "da prizivaju žrtve na srpskim ulicama".

Teme