Web Analytics
Pošta Srbije i kompanija DHL potpisale krovni sporazum o saradnji - BetaRS

Pošta Srbije i kompanija DHL potpisale krovni sporazum o saradnji

Ekonomija | Izvor: Beta | 26.09.2023 | access_time 15:25
Pošta Srbije i kompanija DHL potpisale krovni sporazum o saradnji
Foto: Beta/Emil Vas
Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i generalni direktor DHL Express Srbija Fion Heriot potpisali su danas krovni sporazum o saradnji koji podrazumeva partnerstvo u nekoliko Poštinih projekata.

Đorđević je rekao da je partnerstvo sa jednom od najvećih međunarodnih kurirskih službi na svetu čast i privilegija, ali i pokazatelj Poštinog dobrog rada u prethodnom periodu.

"Siguran sam da će Pošta biti još uspešnija, učeći od DHL-a koji ima veliko iskustvo u poštanskom saobraćaju", dodao je Đorđević i istakao da potpisivanje sporazuma predstavlja dodatno produbljivanje dosadašnje saradnje.

On je naveo da su paketomati prva od četiri ključne oblasti saradnje sa DHL i najavio uvođenje pametnih paketomata koji su namenjeni za zgrade i ličnu upotrebu.

Pošta će izgraditi veliki logistički centar u saradnji sa firmama Mobtel-PTT i PMC-inženjering, podsetio je Đorđević, te će i u oblasti logistike imati dosta da nauči od DHL.

"Treća oblast u kojoj želimo da radimo, a što će se verovatno i najbrže ostvariti, jeste mogućnost da se usluge DHL-a obavljaju u poštama Srbije", rekao je Đorđević.

On je istakao da je Printing centar Pošte u prethodne dve godine opremljen novim mašinama i da ima veći kapacitet, te da će zajedno sa DHL u oblasti štampe moći da iznese zajedničku ponudu na svetskom tržištu.

"Aplikacija Pošte će uskoro da poživi i verujem da će DHL u njoj pronaći svoje mesto", rekao je Đorđević i ocenio da "predstoji mnogo bolje vreme za Poštu".

Naveo je da Pošta zajedno sa DHL-om stvara most između Nemačke i Srbije, jačajući našu ulogu na svetskom tržištu.

"Otvoreni smo i spremni za međunarodnu saradnju i rast", izjavio je direktor Pošte

Pouzdanost i kvalitet usluga Pošte Srbije, kao i veliko poverenje korisnika, opremljenost i umreženost i brzo i efikasno odgovaranje na potrebe korisnika, razlozi su, kako je rečeno, što je DHL izabrao ovo javno preduzeće za partnera.



Teme