Web Analytics
Digitalna transformacija pokreće inovacije u modnoj industriji u Kini - BetaRS

Digitalna transformacija pokreće inovacije u modnoj industriji u Kini

Ekonomija | 28.09.2023 | access_time 12:55
Digitalna transformacija pokreće inovacije u modnoj industriji u Kini
Foto: Xinhua/Jin Mamengn

Kineski brendovi  sve su priznatiji kod potrošača na globalnom nivou, zahvaljujući stalnom poboljšanju kvaliteta proizvoda, rekao je za Sinhuu na marginama Mialnske nedelje mode Gao Dekang, predsednik Bosidenga, glavnog kineskog modnog brenda  perjanih jakni.

Kako prenosi Sinhua, Gao je rekao da mnogi međunarodni brendovi imaju dužu istoriju brendova, dok je izgradnja kineskih brendova još u povoju. Međutim, brojni kineski brendovi su postigli globalno liderstvo u dizajnu proizvoda, istraživanju i proizvodnji, rekao je on.

Bosideng je jedan od prvih brendova  u kineskoj industriji odeće koji je počeo da istražuje put internacionalizacije. Od 1990-ih, kompanija je aktivno angažovana na globalnoj ekspanziji brenda, zadržavajući snažno prisustvo na domaćem tržištu.

"Internacionalizacija je neizbežan trend za kineske brendove odeće", rekao je on, dodajući da kompanija ostaje posvećena tome da bude preferirani izbor za brendove odeće među globalnim potrošačima, sa ciljem da obezbedi istaknutu poziciju u srednjem i visokom segmentu odeće u globalnom industrijskomi lanacu vrednosti.

Bosideng je predstavio svoju najnoviju perjanu jaknu na Milanskoj nedelji mode koja je u toku, pokazujući nedavne korake brenda u modnoj kreativnosti, dizajnu i istraživanju i razvoju (R&D).

Gao je predvideo da će digitalne transformacije i tehnološke inovacije nastaviti da podstiču inovacije potrošačkih proizvoda i širenje scene.

Gao je rekao da je uveren da će sa napretkom u naučnim i tehnološkim inovacijama, zajedno sa fokusom na kulturnu kreativnost i održivi razvoj, kineska industrija odeće dovesti do mnoštva preduzeća, brendova i industrijskih klastera svetske klase

 


Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT