Web Analytics
Milivojević (DS): Vučić mora da bude saslušan zbog tragičnih događaja u Banjskoj - BetaRS

Milivojević (DS): Vučić mora da bude saslušan zbog tragičnih događaja u Banjskoj

Politika | 28.09.2023 | access_time 13:35
Milivojević (DS): Vučić mora da bude saslušan zbog tragičnih događaja u Banjskoj
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da je lično Aleksandar Vučić "osmislio i naredio" oružanu akciju na severu Kosova i Metohije, čime je, kako je naveo, svesno i s umišljajem ugrozio vitalne nacionalne interese Republike Srbije i zemlju doveo u gotovo bezizlaznu situaciju.

Prema njegovim rečima, katastrofalne posledice proistekle iz jednodnevnog privatnog rata Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija platiće pre svega Srbi na Kosovu i Metohiji čiji opstanak je sada doveden u pitanje.

Milivojević je istakao da zbog tragičnih događaja u Banjskoj mora da bude saslušan i predsednik Srbije.

"Posle sinoćnjeg gostovanja Aleksandra Vučića na Radio televiziji Srbije, svima je postalo jasno da je lično Aleksandar Vučić osmislio i naredio akciju na severu Kosova i Metohije, čime je svesno i sa umišljajem ugrozio vitalne nacionalne interese Republike Srbije a našu zemlju doveo u gotovo bezizlaznu situaciju. Umesto što bivši predsednik Srpske napredne stranke najavljuje da će nadležni državni organi saslušati Milana Radoičića, eksponenta njegove politike u južnoj srpskoj pokrajini u vezi tragičnih dešavanja u Banjskoj, neophodno je da bude saslušan Aleksandar Vučić kako bi nam objasnio zbog čega i za čiji račun je osmislio i naredio sprovođenje ove akcije", naglasio je Milivojević.

Ocenio je da je Aleksandar Vučić još jednom pokazao da mu ljudski životi ništa ne znače bez obzira da li je reč o Srbima, Albancima ili Bošnjacima.

"Kosovo i Metohija očigledno su mu važni jedino kao teritorija na kojoj nesmetano može da obavlja svoje mafijaške poslove s ljudima iz kriminogene sredine", smatra poslanik DS-a.

Vučić je u Aljbinu Kurtiju, dodao je Milivojević, svom dojučerašnjem koalicionom partneru u Vladi takozvanog Kosova našao idealnog partnera za udaranje u ratne bubnjeve i stvaranje atmosfere stalnog sukoba, bez namere da se dogovorom dođe do smanjnenja tenzija i toliko potrebnog života u miru bez straha i nasilja.

Teme