Web Analytics
Štada gis Srbija obeležava 10 godina poslovanja - BetaRS

Štada gis Srbija obeležava 10 godina poslovanja

Ekonomija | Izvor: Beta | 28.09.2023 | access_time 14:35
Štada gis Srbija obeležava 10 godina poslovanja
BETAPHOTO/Represent Communications/STADA GIS SRBIJA
Kompanija Štada gis Srbija, deo nemačke Štada grupe, obeležava 10 godina poslovanja sa timom od 140 stručnjaka i poslovima na više od 140 tržišta u svetu, saopšteno je danas.

Osnovana 2013. godine, Štada gis Srbija transformisana je u centar IT kompetencija, a rastom u pogledu znanja, ljudi i globalnog dometa danas je deo Globalnih informacionih usluga u okviru Štada grupe, navodi se u kompanijskom saopštenju.

Viši potpredsednik Globalnog IT u Štada grupi Tobijas Ginter rekao je da je tim Štada gis Srbija mnogo postigao u poslednjih 10 godina.

"Ovde u Srbiji, naš tim čini više od 140 stručnjaka koji Štada grupi pružaju podršku u svim digitalnim oblastima. Naša svrha je da budemo pouzdan partner u zdravstvu, tako da kao deo Štada grupe pružamo najbolje tehnologije za ispunjavanje tog cilja", naveo je Ginter.

On je istakao da je "tim Štada gis Srbija u poslednjih 10 godina pokazao da je agilan, sa povišenim nivoom integriteta i maksimalnim doprinosom poslovanju".

"Sve što je u poslednjoj deceniji postignuto u Štada gis Srbija postignuto je zahvaljujući ljudima koji u sebi nose preduzetnički duh", kazao je Ginter.

Generalni direktor Hemofarma, koji posluje u sastavu Štada grupe, Ronald Zeliger izjavio je da očekuje dalji razvoj Štada gis Srbija, sa ambicioznim projektima u godinama koje dolaze.

„Znam da Štada gis Srbija zaista brine o svojim zaposlenima, jer su to izuzetni stručnjaci sa vrhunskim znanjem i veštinama koji mogu da se usavršavaju i napreduju u karijeri, kako u zemlji, tako i u inostranstvu", naveo je Zelinger.

On je napomenuo da žele da u budućnosti privuku još više talentovanih IT stručnjaka kojima daju ogroman značaj.

Viši globalni IT direktor za istočnu Evropu Vojislav Lalić rekao je da je ova godišnjica prilika da se Štada gis Srbija pohvali svojim velikim dostignućima kao poslodavac.

"Štada gis Srbija je ponosna što je atraktivan poslodavac. Kreativnost i inovativnost su naša pokretačka snaga i u narednim godinama nastavićemo da razvijamo naš portfolio, ali i da ulažemo u naše zaposlene", kazao je Lalić.

Teme