Web Analytics
Horner: Mnogi su zainteresovani za mesto vozača u Red Bulu - BetaRS

Horner: Mnogi su zainteresovani za mesto vozača u Red Bulu

Automoto | Izvor: Beta | 28.09.2023 | access_time 15:20
Horner: Mnogi su zainteresovani za mesto vozača u Red Bulu
Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da su mnogi zainteresovani za mesto u toj ekipi uz vozača Maksa Verstapena od 2025. godine.

Verstapen ima dugogodišnji ugovor sa Red Bulom, a ugovor drugog vozača Serhija Peresa ističe na kraju 2024. godine, pa se spekuliše da će Meksikanac napustiti ekipu.

Za mesto u ekipi od 2025. godine pominju se mnogi vozači, Danijel Rikardo i Juki Cunoda, koji će sledeće sezone voziti za juniorski tim Red Bula - Alfa Tauri, kao i mladi Lijam Loson.

Mnogi smatraju da je ozbiljan kandidat Lando Noris, koji ostvaruje dobre rezultate u Meklarenu. Njegov ugovor sa britanskom ekipim ističe krajem 2025. godine.

Upitan da li je prošle nedelje u Japanu razgovarao sa Norisom o 2026. godini, Horner je odgovorio da se radi o sjajnom vozaču.

"On je veliki talenat, ima karakter i naravno jedan od vozača koga treba imati u vidu. Ali, ima mnogo vozača na koje treba obratiti pažnju. Postoji generacija izuzetno talentovanih vozača. Nikada neće biti lako timskom kolegi Maksa Verstapena, neki od njih bi možda mogli biti dorasli izazovu, a neki možda ne. Naravno pored naših vozača, mi gledamo i tržište. Kao što možete da zamislite, postoji prilično interesovanje iz određenih sektora za vožnju Red Bulovog bolida", rekao je Horner za Skaj.

Red Bul je prošle nedelje u trci u Japanu odbranio šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora pobedom Verstapena na stazi Suzuka. Holandski vozač je dominantan i na korak je od osvajanja treće uzastopne šampionske titule.

"Maks radi na takvom nivou da su njegovo samopouzdanje, posvećenost i talenat u ovom trenutku apsolutni i teško je zamisliti da će ga neko pobediti u istom okruženju. Ali ima velikih talenata i naravno da želimo dva najbolja vozača na stazi", naveo je Horner.

"Idealno bi bilo da to dođe iz grupe talenata koju imamo, a ako ne verujemo da postoji ta sposobnost, tražićemo van toga ko je dostupan", dodao je Horner.

Govoreći o Danijelu Rikardu, koji se i dalje oporavlja od operacije ruke, Horner je rekao da je malo verovatno da će se vratiti u bolid Alfa Taurija za narednu trku u Kataru.

Rikardo je propustio poslednje tri trke pošto je slomio kost u incidentu u trci u Holandiji 25. avgusta.

"Rekao bih da je u ovom trenutku manje verovatno nego što je verovatno da će se vratiti. Oporavak ide dobro, obezbedio je mesto u ekipi za sledeću godinu i mora li da žuri sa povratkom u Kataru ili da iskoristi još nekoliko nedelja priprema za Ostin. Znam da je planirao Katar, voziće simulator pa ćemo na osnovu toga doneti odluku", rekao je Horner.

Naredna trka u šampionatu na programu je 8. oktobra za Veliku nagradu Katara.

Teme