Web Analytics
Pošta Srbije unapređuje saradnju sa lokalnim samoupravama u izradi i dostavi računa - BetaRS

Pošta Srbije unapređuje saradnju sa lokalnim samoupravama u izradi i dostavi računa

Ekonomija | Izvor: Beta | 29.09.2023 | access_time 13:40
Pošta Srbije unapređuje saradnju sa lokalnim samoupravama u izradi i dostavi računa
Pošte Srbije namerava da poboljša saradnju sa lokalnim samoupravama u izradi i dostavi računa za komunalne usluge, izjavio je danas vršilac dužnost direktora Pošte Zoran Đorđević.

On je u Beogradu gradonačelnicima i predsednicima opština predstavio plan unapređenja saradnje, kako bi građanima sve račune za komunalne usluge dostavljala Pošta a naplata bila efikasnija.

Po rečima Đorđevića, sada se 50 odsto računa komunalnih preduzeća nalazi van poštanskih tokova, odnosno sama preduzeća ih štampaju i šalju, što na godišnjem nivou čini preko milijardu dinara izgubljenog prihoda Pošte.

Đorđević je naveo da je Pošta, prema Zakonu o poštanskim uslugama, u obavezi da šalje pošiljke koje sadrže račune za komunalne usluge, a da je svako drugačije postupanje nezakonito.

"Mi želimo da građani Srbije imaju što manje troškove za račune, da naplata bude efikasnija, da lokalni predstavnici budu zaštićeniji i da sve bude urađeno u skladu sa zakonom", rekao je Đorđević.

On je dodao da bolji način naplate komunalnih računa imao prednosti za građene, kao što je olakšano plaćanje objedinjenog računa, plaćanje svega na jednom mestu i mogućnost dobijanja kopije računa na šalteru pošte.

Memorandum o saradnji, prema kojem se samouprava obavezuje da će uspostaviti saradnju sa Poštom počev od 1. januara, dostavljen je svim lokalnim samoupravama koje su osnivači komunalnih preduzeća.

"Mi smo tu da radimo za vas. Još jednom vas molim potpišete memorandum, jer ja ne želim da budem upamćen kao direktor koji je tužio bilo koga", poručio je Đorđević predstavnicima gradova i opština.

Teme