Web Analytics
Jovanović (CLS): Šapić nije uspeo da razume sistem na čije je čelo došao - BetaRS

Jovanović (CLS): Šapić nije uspeo da razume sistem na čije je čelo došao

Politika | 30.09.2023 | access_time 11:50
Jovanović (CLS): Šapić nije uspeo da razume sistem na čije je čelo došao
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da je veoma malo urađeno za 15 meseci koliko je trajao mandat gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, koji je podneo ostavku kako bi do kraja godine mogli da budu održani novi beogradski izbori.

"Transformacija komunalnih milicajaca u 'bele' pokazala se kao skupi pucanj u prazno. Priobalje nije sređeno i nijedan divlji splav nije uklonjen, a novi sistem naplate javnog prevoza potpuno je zakazao", rekao je Jovanović u saopštenju CLS u kojem se navodi i da je Šapić "gromoglasno najavljen" kada je dolazio na funkciju.

Prema Jovanoviću, brojne "populističke mere" plaćene su drastičnim smanjenjem javnih investicija, zbog čega u Beogradu nema novih državnih vrtića, mostova, tunela, niti širenja kanalizacione mreže.

"Aleksandar Šapić nije uspeo da razume sistem na čije je čelo došao, još manje da ga unapredi, pa se pokazao nedoraslim da uspešno vodi Beograd na bolji način od svojih neposrednih prethodnika", ocenio je Jovanović.

Teme