Web Analytics
U Bijeljni ubijen policijski inspektor, zbog ubistva uhapšen sin narodnog poslanika SP-a - BetaRS

U Bijeljni ubijen policijski inspektor, zbog ubistva uhapšen sin narodnog poslanika SP-a

Region | 02.10.2023 | access_time 10:40
U Bijeljni ubijen policijski inspektor, zbog ubistva uhapšen sin narodnog poslanika SP-a
Foto: Dragan Gojic
U Bijeljini je prošle noći ispred jednog noćnog kluba ubijen policijski inspektor Nenad Marković, pripadnik Policijske uprave Bijeljina, dok je ranjen Dalibor Bošnjaković, bivši policjski inspektor.

Prema pisanju banjalučkog portala Srpska.info pod sumnjom da je počinio ubistvo uhapšen je Nikola Kokanović, sin Zorana Kokanovića člana Socijalističke partije i narodnog poslanika.

Nikola Kokanović je prema pisanju medija u BiH odranije poznat po nasilnom delovanju, kao i podmetanju eksplozivnih naprava i paljenju automobila.

Krajem decembra prošle godine osuđen je na dve godine i dva meseca zatvora.

Njegov otac Zoran Kokanović, poslanik SP-a, koja je deo vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, enormno se obogatio na legalnom i ilegalnom priređivanju igara na sreću.

Navodi se da je posedovao i niz ilegalnih kladionica širom BiH.

Osim Nikole Kokanovića, uhapšene su još tri osobe.

Bijeljinsko tužilaštvo: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo policajca i tri njegova pomagača

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina saopštilo je danas da je osoba, čiji su inicijali N.K., uhapšena zbog sumnje da je ubila policijskog službenika u Bijeljini, kao i još tri osobe, osumnjičene da su bili njegovi pomagači.

Iz tužilaštva su naveli da je ispred ugostiteljskog objekta u Bijeljini noćas iz vatrenog oružja ubijen policijski službenik, čiji su inicijali N.M.

"Zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo uhapšen je izvršilac N.К. iz Brčkog, kao i tri osumnjičena lica D.S, B.S. i D.Š, zbog sumnje da su preduzimali radnje kao pomagači u izvršenju krivičnog dela", naveli su iz bijeljinskog Okružnog tužilaštva.

Ovo tužilaštvo će, kako su najavili, sutra održati konferenciju za novinare u vezi sa ovim događajem.

U Bijeljini je sinoć ubijen policijski inspektor Nenad Marković, a za negovo ubistvo osumničen je Nikola Kokanović, sin poslanika Socijalističe partije (SP) u Narodnoj skupštini RS Zorana Kokanovića.

Teme