Web Analytics
Dveri pitaju zašto se ne pripremaju izbori u svim opštinama - BetaRS

Dveri pitaju zašto se ne pripremaju izbori u svim opštinama

Politika | 03.10.2023 | access_time 13:00
Dveri pitaju zašto se ne pripremaju izbori u svim opštinama

Na komandu Aleksandra Vučića oko 50 predsednika opština i gradonačelnika podnelo je ostavke, ali je primetno da su opštine pažljivo birane i da nema ostavki u Nišu, Novom Sadu, Čačku i preko 120 lokalnih samouprava, kao i da nema priprema za pokrajinske izbore, saopšteno je danas iz pokreta Dveri.

"Podsećamo da je većina lokalnih samouprava pod upravom Srpske napredne stranke devastirana, kao na primer Niš i da je (gradonačelnica Dragana) Sotirovski zbog mnogobrojnih afera zaslužila smenu već nakon nekoliko meseci upravljanja Nišom. Strah od izbora u ovim sredinama potiče od straha da će se otkriti sve afere, prezaduženost, malverzacije na tenderima, prezapošljavanje i korupcija", piše u saopštenju.

Dveri navode da, prema informacijama iz tih sredina, "jedan deo funkcionera SNS pregovara prebeg sa Zoranom Mihajlović, a drugi deo završava lukrativne poslove zbog kojih su i postavljeni na ta mesta".

"Najveći sukobi su u Vojvodini, gde kulminira višegodišnji sukob između Vučića i (predsednika Pokrajinske vlade Igora) Mirovića. Ovo je samo još jedno poniženje za građane Srbije i dokaz da SNS funkcioniše u kriminalnim klanovima koji se trenutno pregrupišu za novu podelu plena i zbog toga je važno da građani izađu na izbore u svim lokalnim samoupravama i prekinu spiralu propasti Srbije", zaključuje se u saopštenju.

Teme