Web Analytics
Brnabić: Na Kablaru će biti izgrađen vidikovac - BetaRS

Brnabić: Na Kablaru će biti izgrađen vidikovac

Životna sredina | Izvor: Beta | 04.10.2023 | access_time 14:20
Brnabić: Na Kablaru će biti izgrađen vidikovac
BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/Pedja Vuckovic
Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas izjavila da će na planini Kablar biti izgrađen vidikovac od 377 kvadratnih metara kao deo "plana razvoja Ovčarsko - Kablarske klisure".

Brnabić je na planini Kablar gde počinje izgradnja betonsko-staklenog vidikovca umesto drvenog do kojeg vodi uobičajena planinarska staza, rekla novinarima da se "u Ovčarsko - Kablarsku klisuru nije ulagalo 60 i kusur godina".

"Sada smo napravili auto-put do Čačka i završavamo auto-put do Požege. Izmešamo saobraćaj iz Ovčarsko-kablarske klisure, da je vratimo ljudima", rekla je Brnabić.

Ocenila je da je vidikovac biti "atrakcija potpuno u skladu s prirodom".

Poslanik pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas za televiziju N1 da je na Kablaru došlo do sukoba policije i ekoloških aktivista koji se protive izgradnji vidikovca zbog kojeg će biti posečen veliki deo šume, a vrh planine spušten i poravnat.

On je podsetio da je Kablar zaštićeno područje gde aktivisti udruženja "Sačuvajmo Kablar" nedeljama pokušavaju da spreče seču šume za prilazni put budućem vidikovcu i parking.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina