Web Analytics
Dveri i Zavetnici formirali srpski državotvorni blok - BetaRS

Dveri i Zavetnici formirali srpski državotvorni blok

Politika | 04.10.2023 | access_time 15:15
Dveri i Zavetnici formirali srpski državotvorni blok
Foto: Beta/Milan Obradović

Pokret Dveri i stranka Zavetnici danas su ozvaničili formiranje "srpskog državotvornog bloka“ čiji deo su i javne ličnosti i intelektualci.

Predstavnici tih organizacija su na konferenciji za novinare kazali da je time počelo "veliko nacionalno okupljanje" koje je, kako su naveli , otvoreno za sve "patriotske i drzavotvorne " stranke, parlamentarane i vanparlamentarne, kao i organizacije i pojedince.

Lider Dveri Boško Obradović je kazao da je danas počelo ukrupnjavanje "patriotskih snaga" i kako je dodao "stvaranje alternative aktulenoj i bivšoj vlasti".

"Poštujući srpsku istorijuu, stvaramo srpsku budućnost", kazao je Obradović naglasivši značaj očuvanja domaće privrede i poljoprivrede, porodičnih i tradicionlnih vrednosti kao i poštovanja Ustava Srbije i po pitanju Kosova i Metohije.

Izrazio je uverenje u uspeh na predstojećim izborima, te ocenio da će blok čiji je deo imati "presudan uticaj" na formiranje buduće vlasti.

Prema njegovim rečima, odbranu i očuvanje Srbije je stavljeno u prvi plan, a ono što je interes stranaca - u drugi plan.

"Proglašenjem predizborne saradnje između Dveri i stranke Zavetnici zvanično započinje ne samo nacionalno okupljanje svih patriotskih i državotvornih opozicionih snaga...već i nova era na srpskoj političkoj sceni", kazao je on.

Prema njegovim rečima, cilj je da pobedi politika očuvanja tradicije, porodice, nacije i države, kao i podrške domaćem ekonomskom interesu, privredniku i poljoprivredniku.

"Pozivamo i druge parlamentarne političke stranke, rodoljubiva udruženja i pojedince da nam se pridruže. Nacionalno okupljanje otvoreno je za sve kojima je Srbija na prvom mestu", kazao je on.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski je podsetila da je na prošlim izborima ta stranka izašla samostalno, te da su sada, kako je kazala, "zbog zabrinutosti za status države" odlučili da formalizuju saradnju sa Dverima.

"Osnovna vizija srpskog državotvornog bloka je nacionalno okupljanje ovim savezom i formalno je počelo veliko nacionalno okupljanje patriotskih snaga ", kazala je ona.

Naglasila je zbnačaj podrške intelektualaca tom bloku, te pozvala koaliciju NADA (Novu Demokratsku stranku Srbije i Pokret obnove Kaljevine Srbije) i druge stranke koje se protive "francusko nemačkom" planu da postanu deo tog bloka.

Ukazala je na značaj blok za, na narednim izborima, očuvanje nacionalnih interesa, te je njegovo formirianje ocenila kao najviši izraz i stepen nacionalne odgovornosti".

Profesor Miloš Ković je ocenio da je danas predstavljena "pobedička opcija", te da je, kako je kazao, došlo veme za okupljanje onih koji predstavljaju ubedljivu većinu građana.

"Sva istraživanja javnog mnjenja pokazuju da narod neće da trguje Kosovom i Metohijom radi EU, da hoće da sačuva tradicionalnu porodicu i da je protiv sankcija Rusiji", kazao je Ković.

Ceo video materijal dostupan OVDE.

Teme