Web Analytics
Vojske Kine i Kambodže održale zajedničku humanitarnu vežbu - BetaRS

Vojske Kine i Kambodže održale zajedničku humanitarnu vežbu

Svet | 05.10.2023 | access_time 14:35
Vojske Kine i Kambodže održale zajedničku humanitarnu vežbu
Foto: Ly Lay/Xinhua

Kinesko-kambodžanska zajednička humanitarna vežba Anđeo mira-2023 uspešno je završena u komandi specijalnih snaga Kraljevske kambodžanske vojske u Pnom Penu, glavnom gradu Kambodže.

Zamenik premijera i ministar odbrane Kambodže Tea Seiha i vođa kineske posmatračke grupe Vang Šućijan, kao i vojni atašei stranih zemalja u Kambodži prisustvovali su završnoj ceremoniji na kojoj su obje vojske izvele zajedničku humanitarnu vježbu spasavanja.

U zajedničkoj vežbi, kako piše Sinhua, pripadnici dve vojske su vršile pretragu i spasavanje na lokalitetu katastrofe, lečili bolesne i ranjene, sprečavali i kontrolisali zarazne bolesti.

Govoreći na događaju, Seiha je rekao da je zajednička vežba nova polazna tačka za solidarnost i saradnju dve vojske i prijateljstvo dva naroda i da je od velikog značaja za dve zemlje u razvoju sveobuhvatnog strateškog partnerstva saradnje i izgradnji zajednica sa zajedničkom budućnošću.

Kineski predstavnik, Vang je rekao da je zajednička humanitarna vežba bila prekretnica u promovisanju praktične razmene između Kine i Kambodže i nova manifestacija dubokog prijateljstva dve zemlje.

"Dubinska razmena između dve vojske u sferi zdravstvenih službi poboljšala je njihovu sposobnost da zajedno sprovode međunarodno humanitarno medicinsko spasavanje", rekao je on.

Na završnoj ceremoniji, oficirima i vojnicima dve strane koji su imali izuzetan učinak u vežbi uručene su počasne diplome Ministarstva nacionalne odbrane Kambodže.

Takođe na događaju, kineska vojska je donirala lekove i druge medicinske potrepštine Kambodžanskoj kraljevskoj vojsci.

U zajedničkoj vežbi, koja je održana u septembru obe strane su mobilisale više od 700 vojnika i koristile više od 1.000 kompleta opreme, uključujući transportne avione Y-20, sanitetske letelice Y-9, dronove za dezinfekciju, ambulantna kola sa negativnim pritiskom i šatore bolnice.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Olimpijada

Hronika