Web Analytics
Policija u SAD našla 115 tela u raspadanju u 'zelenoj' pogrebnoj firmi - BetaRS

Policija u SAD našla 115 tela u raspadanju u 'zelenoj' pogrebnoj firmi

Svet | Izvor: Beta-AP | 07.10.2023 | access_time 13:20
Policija u SAD našla 115 tela u raspadanju u 'zelenoj' pogrebnoj firmi
Policija je došla zbog višednevnog smrada iz zapuštene zgrade u gradiću u Koloradu i u skladištu "zelene" pogrebne firme i našla 115 tela u raspadanju.

Plicija je bila nemoćna, te je po otkriću u petak u pogrebni zavod "Return to Nature" pozvala timove koji se obično bave velikim avionskim nesrećama, mrtvozornike iz obližnjih mesta i FBI.

Neke identifikacije bi zahtevale uzimanje otisaka prstiju, nalaženje medicinske ili zubne dokumentacije i DNK testiranje tela što bi moglo da potraje mesecima, rekao je mrtvozornik okruga Fremont Rendi Keler.

Porodice će biti obaveštene što je pre moguće posle identifikacije tela, dodao je on.

Državni dokument je pokazao da je navodni vlasnik pogrebne kuće Džon Holford već pokušao da sakrije nepropisno skladištenje leševa i tvrdio je da namerava da ih balsamuje.

Zasad niko nije uhapšen niti optužen.

Jedna udovica je rekla da je njen muž umro avgusta, i da je unajmila pogrebno preduzeće "Return to Nature" da ga kremira, ali joj nije dat pepeo.

Ta firma je na veb-stranici napisala da obavlja i sahrane koristeći biorazgradive kovčege, pokrove ili "uopšte ništa". Naplaćivala 1.895 dolara za "prirodnu sahranu", ne računajući kovčeg ili prostor na groblju, a do jula je nudila i kremacije.

Po zakonu u Koloradu, "zelene sahrane" u raznim varijantama su legalne.

Teme

Ekonomija

Region

Šta drugi čitaju

Fudbal

IT