Web Analytics
Kozma: Zeleno-levi front uspostavlja odbore širom Srbije - BetaRS

Kozma: Zeleno-levi front uspostavlja odbore širom Srbije

Politika | 07.10.2023 | access_time 14:25
Kozma: Zeleno-levi front uspostavlja odbore širom Srbije
Foto: Beta/Amir Hamzagić

Stranka Zeleno-levi front pokreće osnivanje gradskog odbora u Kragujevcu u okviru političkog organizovanja širom širom Srbije, rekao je danas njen poslanik Robert Kozma u razgovoru s građanima u centru Kragujevca.

"Krenuli smo po Srbiji, karavan i širenja slobode i širenja optimizma i razgovora sa građanima kako bismo uspostavili odbore. Naši odbori već postoje i u Subotici, Somboru i u Novom Sadu, Pančevu i Nišu, danas smo u Kragujevcu, prekosutra u Užicu", najavio je Kozma.

On je naveo da je vreme za političko organizovanje.

"Ukoliko se mi ne organizujemo ova katastrofa će nam se dešavati na nacionalnom nivou i u Beogradu i u Kragujevcu i svakom drugom gradu", naveo je Kozma.

Rekao je da je Zeleno levi front jedan od inicijatora "Dogovora za pobedu", dokumenta koji su potpisali organizatori protesta "Srbija protiv nasilja".

"Cilj nam je da uspostavimo saradnju među opozicionim akterima kako bismo, ne ostvarili najbolji mogući rezultat, nego ostvarili rezultat koji omogućava pobedu i u gradu Beogradu gde će biti izbori, ali i na nacionalnom nivou i tamo gde god je moguće, a verujem da se i u Kragujevcu može ostvariti najbolji rezultat", rekao je Kozma građanima.

Poručio je da je ideja da se ide, ako je moguće, na formiranje jedne izborne liste i da opozicioni akteri sarađuju međusobno.

"Ključni cilj je smena vlasti, normalna država, demokratski sistem i rešavanje ekološke krize, da Srbija prestane da bude zemlja sa najvećim ekonomskim nejednakostima i da se uspostave demokratske institucije kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou", istakao je Kozma.

Kazao je da su građani Kragujevca sa kojima je razgovarao zainteresovani da se upoznaju sa programom Zeleno-levog fronta i traže informacije na koji način rešiti ekološke i druge ključne probleme u zemlji i gradu.

"Često se dešava da neki lokalni 'šerif' gazi sve mogućnosti organizovanja građana", ocenio je Kozma.

U razgovoru, građani Kragujevca su naveli da grad ima ogromne probleme i da je vreme za promenu.

"Svi spominju i to da se nelegalnom gradnjom ugrožava izvor pijaće vode - Gružansko jezero, da se zbog javašluka u gradskoj vlasti ugrožavaju objekti kojima treba da se ponosimo, kao što je Tržnica koja je kulturno i arhitektonsko blago i funkcionalna pijaca, da zbog neodgovarajućih ljudi koji dolaze na vlast ima situacija gde se u ugrožava osnovna komunalna lokalna infrastruktura, a tako je gotovo u svakom gradu" rekao je Kozma.

Teme