Web Analytics
Američki sekretar za odbranu: SAD će osigurati da Izrael ima ono što mu je potrebno - BetaRS

Američki sekretar za odbranu: SAD će osigurati da Izrael ima ono što mu je potrebno

Svet | 07.10.2023 | access_time 15:35
Američki sekretar za odbranu: SAD će osigurati da Izrael ima ono što mu je potrebno
AP Photo/Ohad Zwigenberg

Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin je danas rekao da će se Vašington pobrinuti da Izrael dobije sve što mu je potrebno da se brani.

"Pomno pratim doogađaje u Izraelu. Naša posvećenost pravu Izraela da se brani je nepokolebljiva i izražavam saučešće porodicama onih koji su izgubili živote u ovom odvratnom napadu na civile. Narednih dana Ministarstvo odbrane će raditi na tome da Izrael ima ono što mu je potrebno da se brani i zaštiti civile od neselektivnog nasilja i terorizma", rekao je Ostin, prenosi britanski Gardijan (Guardian).

Portparolka Saveta Bele kuće za nacionalnu bezbednost Adrijen Votson rekla je danas da Vašington osuđuje napad Hamasa na Izrael i izražava saučešće.

"SAD nedvosmisleno osuđuju ničim izazvane napade Hamasovih terorista na izraelske civile. Nikada nema opravdanja za terorizam. Čvrsto stojimo uz Vladu i narod Izraela i izražavamo saučešće zbog izraelskih života izgubljenih u ovim napadima", rekla je ona.

Savetnik SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan razgovarao je sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Izraela Cačijem Hanegbijem, dodala je Votson.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika