Web Analytics
Obradović: Valjevo ima ogromne potencijale, a plate niže za 20.000 dinara od republičkog proseka - BetaRS

Obradović: Valjevo ima ogromne potencijale, a plate niže za 20.000 dinara od republičkog proseka

Politika | 08.10.2023 | access_time 15:50
Obradović: Valjevo ima ogromne potencijale, a plate niže za 20.000 dinara od republičkog proseka
Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednici Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici Boško Obradović i Milica Đurđević Stamenkovski, boravili su danas u Valjevu na Festivalu duvan čvaraka.

Oni su tom priliko rekli da je Valjevo grad sa ogromnim potencijalima, u kojem je nažalost prosečna plata manja za 20.000 dinara od repeubličkog proseka.

Obradović je istakao da je formiranje patriotskog i državotvornog bloka početak nove ere srpske politike, da je to savez za budućnost koji će presudno uticati na formiranje budućih vlasti na svim nivoima.

"Sabrali smo se na ključnim idejama srpskog suverenizma, a to je odbrana i očuvanje Кosova i Metohije u sastavu Srbije, Republike Srpske, NE sankcijama Rusiji i članstvu Srbije u NATO paktu i DA svemu što je domaće - domaćem ekonomskom interesu, domaćem privredniku i poljoprivredniku, srpskom seljaku, zaštiti životne sredite i očuvanju tradicionalne porodice", rekao je predsednik Dveri.

"To je program koji danas podržava više od 80 odsto građana Srbije i oni su dobili politički savez koji može ozbiljno da ih predstavlja, ljude koji nikada nisu bili na vlasti i koji su nova generacija političara", dodao je on.

Obradović je naglasio da je duhovna baština Valjeva naizmerna pre svega zbog vladike Nikolaja Velimirovića i oca Justina Popovića kao i zbog manastira Ćelija i Lelića.

Milica Đurđević Stamenkovski je rekla da je ukrupnjavanje državotvornih snaga odgovor na monolitnu političku scenu i na potrebu građana da se uspostavi adekvatna alternativa, kao i da je nacionalno okupljanje nasušna potreba srpskog naroda i države.

Mi smo danas u Кolubarskom okrugu da postavimo temelje nacionalnog okupljanja koje je započeto kao odgovor na izazove sa kojima se naša zemlja suočava, na pritiske koje trpi spolja, na političku krizu kojom je zahvaćena iznutra i na potrebu naroda da dođe do suštinskih i korenitih promena.

Građani Srbije žele promene, ali ne žele da one budu na krilima povratka na stari režim, istakla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je pozvala sva udruženja koja neguju kulturu i tradiciju u valjevskom kraju da se pridruže nacionalnom okupljanju.

"Pozivamo ih da se pridruže nacionalnom okupljanju, jer u njemu ima mesta za sve koji se bore za porodičnu, domaćinsku Srbiju, za suverenu zemlju, za zemlju koja zna gde su joj granice, koja poštuje svoja vekovna savezništva i prijateljstva i za zemlju koja hoće da bude svoja na svome. Zemlju koja hoće da čuva svoje resurse, rudnike, vode, zemlju i vazduh", zaključila predsednica Zavetnika.

Teme