Web Analytics
Kina osuđuje napade na civile u sukobima između palestinskog Hamasa i izraelskih snaga - BetaRS

Kina osuđuje napade na civile u sukobima između palestinskog Hamasa i izraelskih snaga

Svet | 09.10.2023 | access_time 11:45
Kina osuđuje napade na civile u sukobima između palestinskog Hamasa i izraelskih snaga
Foto: Ohad Zwigenberg/AP
Kineska vlada osuđuje napade na civile, rekla je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova govoreći o sukobima između palestinskog ekstremističkog Hamasa i Izraela.

"Kina je vrlo zabrinuta zbog nastavka eskalacije izarelsko-palestinskog sukoba", rekla je portparolka ministarstva spoljnih poslova Mao Ning, i dodala da Peking "žali zbog civilnih žrtava izazvanih sukobima" i "odbacuje i osuđuje akcije koje pogađaju civile".

Kina je juče izjavila da je "duboko zabrinuta" zbog sukoba između Izraela i Palestinaca u kojima je već poginulo više od hiljadu ljudi.

Kina se "protivi svakom delovanju koje može da proširi sukob i dovede u pitanje regionalnu stabilnost, i nada se da će primirje biti uspostavljeno što je pre moguće da bi mogao ponovo da se uspostavi mir", rekla je danas Nao Ning.

Ona je na redovnoj konferenciji za novinare takođe ocenila da "međunarodna zajednica treba da igra efikasnu ulogu i radi zajedno da smiri situaciju".

"Način da se izađe iz ciklusa izraelsko-palestinskog sukoba je u nastavku mirovnih pregovora, sprovođenju rešenja dve države i promocije globalnog i prikladnog rešenja za pitanje Palestine političkim sredstivma, da bi se odgovorilo na legitimne brige svih strana, dodala je ona.

Ona je dodala da će u tom cilju Kina nastaviti da ulaže "neumorne napore" zajedno sa međunarodnom zajednicom.

Palestinski ekstremistički pokret Hamas u subotu je iznenadna napao izraelsku teritoriju gađajući je sa hiljadama raketa iz Pojasa Gaze i šaljući stotine boraca na izraelsku teritoriju gde je takođe oteo više civila i vojnika.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Automoto

Hronika