Web Analytics
Kina aktivirala mehanizam za pomoć kineskim građanima u Palestini i Izraelu - BetaRS

Kina aktivirala mehanizam za pomoć kineskim građanima u Palestini i Izraelu

Svet | 09.10.2023 | access_time 14:15
Kina aktivirala mehanizam za pomoć kineskim građanima u Palestini i Izraelu
Foto: Kineska Medijska Grupa
Ministarstvo spoljnih poslova Kine, zbog eskalacije situacije u pojasu Gaze odmah je aktiviralo mehanizam za vanredne situacije i koordiniralo sa tamošnjim institucijama da pruže pomoć kineskim građanima u Palestini i Izraelu, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning.

Na redovnoj konferenciji za novinare, portparolka je rekla da Ministarstvo istovremeno podseća kineske državljane da za sada ne putuju u Palestinu i Izrael, a tamošnji kineski građani treba da obrate posebnu pažnju na lokalnu situaciju i što manje izlaze napolje, i ako su u problemu, kontaktiraju ambasadu za pomoć, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Kineska ambasada u Izraelu i kancelarija u Palestini u kontaktu su sa kineskim građanima i daju sve od sebe da im pruže pomoć i osiguraju njihovu bezbednost, dodala je portparolka.

Na osnovu sadašnje situacije, naglasila je, Kina smatra da je najvažnije što pre prekinuti vatru, zaštiti civile i sprečiti eskalaciju sukoba. Mao Ning je istakla da izlaz ne može biti u "nasilnom reagovanju na nasilje".

Međunarodna zajednica treba da poklanja više pažnje palestinskom pitanju i unapredjuje mirovne pregovore  Palestine i Izraela. Kina će, takođe, zajedno sa međunarodnom zajednicom uložiti napore u zaštitu mira u Pojasu Gaze, dodala je.


Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika