Web Analytics
Obradović (Dveri): Za pobedu je potreban zbir opozicionih stranaka - BetaRS

Obradović (Dveri): Za pobedu je potreban zbir opozicionih stranaka

Politika | 09.10.2023 | access_time 14:35
Obradović (Dveri): Za pobedu je potreban zbir opozicionih stranaka
Foto: Beta/Amir Hamzagić

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas da je potreban "zbir opozicionih stranaka" na predstojećim izborima kako bi se pobedila Srpska napredna stranka (SNS).

Obradović je na konferenciji za novinare u Čačku izjavio da u tom gradu postoje pregovori sa predstavnicima opozicije.

"Mi veoma ozbiljno razgovaramo sa našim kolegama iz opozicije. Smatram da ćemo narednih meseci izaći sa vrlo konkretnim planovima kako zajedničkim snagama promeniti vlast u Čačku", rekao je Obradović

On je istakao da se Dveri zalažu za "ukrupnjavanje u opoziciji".

"Potrebno nam je da imamo nekoliko jakih opozicionih kolona, da nijedan opozicioni glas ne ostane ispod cenzusa i da u zbiru tih nekoliko opozicionih kolona pobedimo vlast na sledećim izborima", rekao je Obradović.

On je ocenio da je Čačak jedan od nekoliko gradova u Srbiji u kom će prvo pasti vlast SNS.

"Vidite da nema ostavke gradonačlenika Čačka Miluna Todorovića, koju tražimo već mesecima. Očit je strah SNS od lokalnih izbora u Čačku. Znaju da im je ovde rejting jedan od najlošijih u Srbiji", rekao je Obradović.

On je ocenio da pored Čačka, lokalnih izbora u ovoj godini neće biti ni u Nišu, Novom Sadu i Valjevu.

Gradska organizacija Dveri je na današnjoj konferenciji za novinare predstavila izborni program pod nazivom "Za novi Čačak 2024-2028".

"Posle 11 godina vladavine SNS i njenih koalicionih partnera mislim da su čak i pristalice te stranke shvatili da je ova vlast prevazidjena, da su rekli sve što su imali, da su uradili sve što su mogli i da je došlo vreme političkih pormena i to je ono što mi nudimo, ali sa konkretnim programom", rekao je Obradović.

Teme