Web Analytics
Osmani se zahvalila admiralu Munšu na kontinuiranoj podršci NATO Kosovu - BetaRS

Osmani se zahvalila admiralu Munšu na kontinuiranoj podršci NATO Kosovu

Kosovo | 09.10.2023 | access_time 14:40
Osmani se zahvalila admiralu Munšu na kontinuiranoj podršci NATO Kosovu
Foto: Beta/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

Predsednica Kosova Vjosa Osmani se tokom sastanka sa komandantom Komande združenih snaga NATO, admiralom Stjuartom B. Munšom zahvlila na kontinuiranoj podršci alijanse u održavanju stabilnosti i mira na Kosovu i regionu.

Osmani je istakla potrebu preduzimanja konkretnih mera protiv Srbije nakon "čina agresije i terorističkog napada paravojnih i kriminalnih grupa koje na terenu predvodi Milan Radoičić, a politički Aleksandar Vučić".

Ona je istakla da Srbija treba da povuče svoje vojne trupe sa granice sa Kosovom jer predstavljaju opasnost po mir i stabilnost u regionu.

Osmani je ocenila povećanu posvećenost Kfora i NATO u povećanju bezbednosti duž kosovsko-srpske granice i podvukla da je to neophodna akcija da se spreči ponavljanje čina koji se dogodio 24. septembra.

Na sastanku je naglašen značaj bliske saradnje bezbednosnih institucija Kosova i NATO u suočavanju sa bezbednosnim izazovima u zemlji i regionu, navodi se u saopštenju.

Admiral Munš će sutra predvoditi ceremoniju primopredaje komande Kfora sa italijanskog generala Anđelo Mikele Ristuća na turskog generala Oskana Ulutasa.

Teme