Web Analytics
Dveri i Zavetnici u razgovorima sa drugim organizacijama slične orijentacije oko ujedinjenja - BetaRS

Dveri i Zavetnici u razgovorima sa drugim organizacijama slične orijentacije oko ujedinjenja

Politika | 09.10.2023 | access_time 15:10
Dveri i Zavetnici u razgovorima sa drugim organizacijama slične orijentacije oko ujedinjenja
Foto: Beta/Miloš Miškov

Na konferenciji za novinare pokreta Dveri i stranke Zavetnici u okviru "Velikog nacionalnog okupljanja" rečeno je da su u toku razgovori sa drugim strankama slične orijentacije oko daljeg širenja i ujedinjenja, što bi označilo pobedu na sledećim izborima.

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da to ujedinjenje predstavlja alternativu ne samo sadašnjoj vlasti, nego i ideji povratka na bivši režim.

"Ne samo sa Narodnom strankom nego sa svim parlamentarnim i vanparlamentarnim političkim strankama, patriotskim udruženjima, istaknutim javnim ličnostima razgovaramo oko daljeg širenja nacionalnog okupljanja. To je pobednička politička ideja", rekao je Obradović na konferenciji.

Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski navela je da su razgovori o ukrupnjavanju u toku, ali da još nisu ušli u fazu kada se može razgovarati o izbornom formatu.

"Svi glasnogovornici nacionalnog okupljanja ponavljaju i ističu onu argumentaciju koja ide u prilog sabiranju svih državotvornih snaga. Ukoliko kolege iz NADE imaju drugačiju argumentaciju mi ćemo je svakako saslušati, ali državotvorne snage treba da idu na jednoj zajedničkoj listi", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je navela da bi naišli na razočarenje građana ukoliko ne dođe do okupljanja i da je nacionalno okupljanje alternativa kako vlasti, tako i svim propalim projektima na opozicionom polu.

U okviru "Velikog nacionalnog okupljanja" i razgovora sa građanima u Beogradu predstavljen je još jedan predstavnik "eminentnih srpskih intelektualaca" koji je podržao tu političku ideju, profesor Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić.

"Grupa nezavisnih intelektualaca, koji nikada nisu imali stranačku orijentaciju, će apsolutno podržati državotvornu, suverenističku i patriotsku politiku koju promovišu stranka Zavetnici i pokret Dveri", naveo je Ristić.

"Veliko nacionalno okupljanje" predstavlja zajedničku akciju stranke Zavetnici i pokreta Dveri, odnosno zajednički izborni štab, razgovore sa građanima na teritoriji cele Srbije i "probijanje medijske blokade" u kojoj se nalazi ideja "ujedinjenja svih patriotskih snaga u jedan zajednički predizborni blok".

Ceo video materijal dostupan je OVDE.

Teme