Web Analytics
Milan Radoičić prepustio vlasništvo u šest firmi braći Veselinović - BetaRS

Milan Radoičić prepustio vlasništvo u šest firmi braći Veselinović

Ekonomija | 11.10.2023 | access_time 11:30
Milan Radoičić prepustio vlasništvo u šest firmi braći Veselinović
Foto: Beta/MILOS MISKOV
Milan Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste, prepustio je vlasništvo u šest firmi braći Zvonku i Žarku Veselinović, piše sajt N1.

Radoičić je do 6. oktobra ove godone bio, zajedno sa braćom Veselinović, suvlasnik građevinskog preduzeća INKOP iz Ćuprije, a preko njega još pet preduzeća. 

Brišući se sa liste vlasnika firme INKOP Radoičić je automatski prestao da bude suvlasnik i u još pet preduzeća – „Dolly Bell“ Novi Beograd (delatnost hoteli i sličan smeštaj), Novi Pazar – Put (registrovano za izgradnju puteva i auto-puteva), Betonjerka Aleksinac (bavi se proizvodnjom betonskih stubova, trafo-stanica i pratećih elemenata za izgradnju i održavanje elektroenergetskih objekata), VelmorTrans plus Ćuprija (registrovan za gradski i prigradski kopneni prevoz putnika), ali i Putna izgradnja Rožaje u Crnoj Gori (kćerka firma preduzeća Novi Pazar – Put).

INKOP je tokom 2022, zajedno sa svojim zavisnim preduzećima ostvario poslovne prihode od 10,67 milijardi dinara i neto profit od 2,67 milijardi dinara.

Radoičićev udeo od 40 odsto, po izlasku iz vlasništva, podelila su preostala dva vlasnika – braća Veselinović.

Tako je Zvonko Veselinović sada vlasnik 60 odsto, umesto 40 odsto firme, a Žarko Veselinović 40 odsto, umesto 20 odsto firme INKOP.

Milan Radoičić i Zvonko Veselinović ponovo su „na udaru javnosti“, zbog posla sa policijom i sudovima, naveo je N1.

I Radoičić i Veselinović su poznati kao vlasnici preduzeća u građevinskoj delatnosti, na čiji rast poslovanja su uticali i poslovi na državnim projektima.

Njihove kompanije bile su u proteklom periodu, prema navodima lista Danas, angažovane na projektima poput izgradnje deonice autoputa Preljina-Požega i brzih saobraćajnica Iverak-Lajkovac i Požarevac-Golubac, mada se od 2021. godine nalaze pod sankcijama SAD.a.

Teme