Web Analytics
Investicija kompanije Lidl u Srbiji veća od 550 miliona evra - BetaRS

Investicija kompanije Lidl u Srbiji veća od 550 miliona evra

Ekonomija | 11.10.2023 | access_time 11:40
Investicija kompanije Lidl u Srbiji veća od 550 miliona evra
Foto: Beta/Screenshot/YouTube

Kompanija Lidl saopštila je danas, povodom obeležavanja pet godina od početka poslovanja u Srbiji, da je od dolaska na srpsko tržište investirala više od 550 miliona evra.

Kako je navedeno, do sada je otvoreno 67 prodavnica u 37 gradova Srbije, a u Lidlu je zaposleno više od 3.300 ljudi.

Takođe, do sada je Lidl, zahvaljujući distribuciji domaćih proizvoda, u maloprodajnu mrežu u regionu i pojedinim zemljama Evrope, u inostranstvo izvezao robu iz Srbije u vrednosti većoj od 30 miliona evra.

Domaći dobavljači su u asortimanu Lidl Srbija zastupljeni sa više od 600 proizvoda, što kroz lokalno poznate marke, što kroz proizvode koji se prodaju pod Lidl brendovima.

Dodatno, nakon ulaska na tržište Srbije, Lidl je u svoj stalni asortiman uvrstio liniju proizvoda "S ljubavlju, domaće", koji se sastoji isključivo od proizvoda domaćih dobavljača i trenutno je oko 100 različitih proizvoda deo su asortimana ove posebnog brenda.

Kompanija Lidl deo je nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe) i predstavlja jedan od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje, sa oko 12.200 prodavnica, kao i više od 220 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji.

Teme