Web Analytics
Zavetnici: Srbija u briselskoj administraciji nema sagovornika za prekid nasilja na Kosovu - BetaRS

Zavetnici: Srbija u briselskoj administraciji nema sagovornika za prekid nasilja na Kosovu

Politika | 11.10.2023 | access_time 13:25
Zavetnici: Srbija u briselskoj administraciji nema sagovornika za prekid nasilja na Kosovu
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Srpska stranka Zavetnici ocenila je da su najnovije izjave predstavnika Evropske unije u kojima se eksplicitno traži da Srbija snosi posledice zbog događaja u Banjskoj, još jedna potvrda da u aktuelnoj administraciji Brisela, Srbija nema sagovornika za prekid nasilja na Kosovu.

"Jezik ucena i pretnji je konstanta u komunikaciji briselskih komesara sa Srbijom, a zahtevi da se Beogradu uvedu sankcije dokazuju da su evropske integracije samo paravan za predaju suvereniteta države pod ingerencije Brisela", naveli su Zavetnici.

U saopštenju su istakli da je u dosadašnjem toku pregovora Srbija popuštala na uštrb sopstvenih interesa, što je dovelo do intenzivnijeg progona Srba i, kako su rekli, povećalo apetite albanskih separatista predvođenih režimom Aljbina Kurtija.

"U novijoj političkoj istoriji nije zabeleženo da se jednoj zemlji preti sankcijama, dok njeni građani žive u poslednjem evropskom aparthejdu. Srbiji i srpskom narodu uskraćeno je pravo na bilo kakav oblik otpora i odbrane, dok se pred očima evropske javnosti odvija poslednja faza procesa etničkog čišćenja kosovskog-metohijskih Srba", navedeno je u saopštenju.

Teme