Web Analytics
Srbija predstavljena na Konferenciji svetskih poslovnih konsultanata u Amanu - BetaRS

Srbija predstavljena na Konferenciji svetskih poslovnih konsultanata u Amanu

Ekonomija | Izvor: Beta | 11.10.2023 | access_time 15:50
Srbija predstavljena na Konferenciji svetskih poslovnih konsultanata u Amanu
Foto: Hristov consulting
Članovi Međunarodnog veća poslovnih konsultanata (ICMCI) iz 47 nacionalnih instituta koji pokrivaju više od 70 zemalja sveta, među kojima je i Srbija, okupili su se u Amanu u Jordanu, na godišnjoj Skupštini i 10. Međunarodnoj CMC konferenciji, čiji je cilj doprinos društvenom i ekonomskom razvoju u svetu, saopšteno je danas.

Konferenciji, koja se održava od 11. do 13. oktobra, prisustvuje i Aleksandra Hristov, predsednica Udruženja poslovnih konsultanata Srbije (UPKS) i nova članica borda direktora ICMCI.

ICMCI, poznat i kao CMC-Global, ima specijalni konsultativni status kao nevladina organizacija pri Ujedinjenim nacijama.

Najvažnije teme ovogodišnje Skupštine su etika, koja je važna za razvoj svake profesije, kao i na koji način proces koji prolazi konsultant kako bi postao međunarodno sertifikovan (CMC), utiče na nacionalne institute i uopšte na profesiju, navodi se u saopštenju UPKS.

CMC sertifikacija jedina je međunarodno prepoznata za individualne menadžment konsultante i daje se isključivo onima koji zadovoljavaju najviše kriterijume kompetentnosti i profesionalizma u savetovanju klijenata, uz ispunjavanje svih propisanih standarda i Etičkog kodeksa profesije.

Udruženje poslovnih konsultanata Srbije jedina je organizacija koja ima ovlašćenje da, po međunarodnim standardima, poslovnim konsultantima izdaje CMC sertifikat u Srbiji.

Teme