Web Analytics
Naslovne strane za četvrtak 12. oktobar - BetaRS

Naslovne strane za četvrtak 12. oktobar

Društvo | 12.10.2023 | access_time 08:20
Naslovne strane za četvrtak 12. oktobar
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 12. oktobar, pišu o sukobu u Izraelu, izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kriminalu.

BLIC - List navodi da je jedan od najvećih šefova mafije "Filip Korać uhapšen u Mađarskoj". O sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i "velike petorke" 21. oktobra: "Diplomatski specijalci nam donose novi paket pritisaka".

VEČERNJE NOVOSTI - Srbi iz grada Aškelona u Izraelu kažu: "Hamasa se više bojimo od bombi". Nabavke u zdravstvu koje je najavio Vučić: "Nova 22 'magneta' ukidaju redove".

DANAS - "Vlast ćutala na veze žandarma sa kriminacima" - povodom otkrića Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK). Uoči novog protesta "Srbija protiv nasilja" u Beogradu list pita: "Da li je Zagorka Dolovac stečajni upravnik Srbije ili državni tužilac".

NOVA - List piše da "Roditeljima ubice iz 'Ribnikara' hoće da sude u tajnosti". Milan Radoičić prepustio firme braći Veselinović: "Radoičić pokušava da spase imovinu".

POLITIKA - Iz odgovora predsednika Republike Aleksandra Vučića na novinarska pitanja prenosi: "Radoičić će odgovarati pred našim pravosuđem". Autorski tekst ambasadora Kine Li Minga pod naslovom: "Tradicionalno prijateljstvo kineskog i sprskog naroda".

INFORMER - List prenosi reči predsednika Vučića koji kaže da "Kurti i opozicija zajednički ruše Srbiju". "Bacićemo atomsku, uništićemo Palestince", Članovi vladajuće partije premijera Benjamina Natanjahua traže od njega da balističkim raketama opremljenim nuklearnim bojevim glavama sravni Gazu sa zemljom.

SRPSKI TELEGRAF - List piše o dosad nepoznatom svedoku događaja od 3. maja kada je maloletni K.K. ubio devetoro dece i čuvara u OŠ Vladislav Ribnikar, a ranio šestoro. Reč je o studentu koji je tog dana, kada je maloletni K.K. počeo da ubija svoje drugare, bio na praksi i u učionici u koju je K.K. ušao. Predsednik Vučić najavio je da će širom Srbije biti poslato 20 mamografa, kao i da se radi 19 bolnica.

ALO - Glumac Žarko Laušević na premijeri filma "Heroji Halijarda" dobio ovacije od publike. Predsednik Vučić najavio je da će deset gradova u Srbiji dobiti magnetnu rezonancu.

Teme