Web Analytics
NADA: Nasilje nad političkim neistomišljenicima neprihvatljivo - BetaRS

NADA: Nasilje nad političkim neistomišljenicima neprihvatljivo

Politika | 12.10.2023 | access_time 11:35
NADA: Nasilje nad političkim neistomišljenicima neprihvatljivo
Foto: Amir Hamzagic
Koalicija NADA, koju čine Novi DSS i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), osudila je danas nasilje nad političkim neistomišljenicima i ocenila da takve aktivnosti pokazuju "siledžijski karakter" aktuelne vlasti.

Koalicija NADA je saopštenje izdala nakon incidenta u sredu na beogradskoj opštini Voždovac kada je, kako tvrde, grupa od 50-ak aktivista Srpske napredne stranke (SNS) sprečila članove POKS da razgovaraju sa građanima i dele promotivni materijal.

"Ovakav vid represije već postaje praksa vladajuće režima... Ovakvo ponašanje pokazuje Vučićevu slabost i siledžijski karakter ove vlasti. Mi ćemo našu borbu za normalnu i pristojnu Srbiju nastaviti i pod ovim nedostojnim pravilima igre kako bi došlo do neophodnih, korenitih promena u zemlji", izjavio je lider Novog DSS Miloš Jovanović.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović rekao je da predstavnicima te koalicije nije dozvoljen pristup medijima a sada je i na ulici počelo zastrašivanje i onemogućivanje političkog rada.

"Ukoliko se SNS javno ne ogradi od ovakvih postupaka svojih članova i onemogući ih u budućnosti, smatraćemo da iza toga stoji njihov vrh stranke i to će biti jasan dokaz da se Srbija vratila u vreme kada je opasno imati različit politički stav od vlasti", rekao je on.

Teme