Web Analytics
Isak Hercog: Izrael se priprema za dugu kampanju protiv Hamasa - BetaRS

Isak Hercog: Izrael se priprema za dugu kampanju protiv Hamasa

Svet | 12.10.2023 | access_time 11:40
Isak Hercog: Izrael se priprema za dugu kampanju protiv Hamasa
Foto: Hatem Ali/AP
Predsednik Izraela Isak Hercog izjavio je danas da se njegova zemlja priprema za opsežnu vojnu kampanju protiv Hamasa u pojasu Gaze.

"Moja zemlja je u žalosti. Ova tragedija je pogodila skoro svaki dom u Izraelu", rekao je Hercog na brifingu za strane novinare u Jerusalimu i najavio dugu kampanju protiv Hamasa, uporedivši je sa kampanjom protiv terorističke organizacije Islamska država.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant je na brifingu za 31 svog kolegu na sastanku NATO u Briselu govorio o zločinima Hamasa počinjenim protiv civila i prikazao im necenzurisani video snimak.

"Hamas je Islamska država Gaze, divljačka organizacija koju finansira i podržava Iran. Hamas je ID", rekao je Galant, najavio da "ta organizacija neće postojati na granicama Izraela" i zapretio da će izraelska vojska uništiti Hamas.

Ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze, kojim rukovodi Hamas, saopštilo je danas da je 1.203 Palestinaca ubijeno i 5.679 ranjeno u izraelskom bombardovanju Gaze, osveti za napade Hamasa bez presedana, započete u subotu.

Izraelska vojska je saopštila da je ubila oko 1.500 palestinskih ekstremista na izraelskoj teritoriji.

Broj poginulih u Izraelu od početka rata nastavio je da raste i dostigao je 1.300, a oko 3.300 je ranjeno, uključujući 28 u kritičnom i 350 u teškom stanju, javili su mediji na hebrejskom jeziku.

Sudbina oko 150 otetih i odvedenih u Gazu tokom razornog napada Hamasa, još nije jasna.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Kosarka

Hronika